logo F1live.cz

Hamilton opět doplatil na experimenty s nastavením, přiznává Wolff

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala22. 3. 2024

I po pátku v Melbourne je jedna strana garáže stříbrných šípů poměrně spokojená a druhá neví, co se děje. Toto Wolff přiznal, že se proti Mercedesu obrátily další experimenty. I tentokrát táhla za kratší konec strana sedminásobného šampiona.

Lewisovi Hamiltonovi se v pátek velmi nedařilo. Ve druhém tréninku byl od něho pomalejší jen Kevin Magnussen, když Britovi chyběla rychlost v kvalifikačních, ale i v závodních simulacích. Rodák ze Stevenage si k tomu měl poškodit svůj monopost W15 a ve vysílačce jsme slyšeli i hlášení, že „něco není v pořádku“.

Na rozdíl od něj George Russell obsadil šestou příčku a byl na tom jednoznačně lépe. Toto Wolff to vysvětlil i tím, že v Mercedesu se v pátek experimentovalo. To by nebyl takový problém, kdyby experimenty přinesly své výsledky.

„Pustili jsme se do nějakých experimentů, ale zatím jsme neodemkli více výkonu,“ přiznal Toto Wolff pro Sky Sports F1. „Ve druhém tréninku jsme na Lewisově autě provedli dost drastickou změnu v nastavení, což se tvrdě obrátilo proti nám. To je však důvod, proč máme tyto tréninky.“

„Na druhé straně to bylo o něco lepší, ale chyběla nám rychlost na jedno kolo. Kdyby to poslední dokončil, byli bychom na tom o trochu lépe, ale celkově to nebyl dobrý den,“ povzdechl si šéf stříbrných šípů.

Mercedes už třetí rok po sobě vstupuje do sezóny v nezáviděníhodné formě. Lewis Hamilton se už možná těší na to, kdy se toto tříleté utrpení skončí. Nakonec i Toto Wolff přiznává, že je z výkonů stáje zklamán.

„Kdybych řekl, že nejsem frustrován, lhal bych. Určitě jsme frustrováni,“ připustil Wolff. „Zkoušíme vše možné ve všech možných směrech, ale nezdá se, že bychom nacházeli potřebný lék, který by nás přivedl na tu správnou cestu.“

„Stále se však musíme snažit. Už jsme viděli, že toto auto má rychlost. Nechci se vracet zpátky a prohlásit, že při této sadě pravidel nejsme dobří. Potřebujeme udělat vše pro to, abychom to vyřešili. A my to uděláme,“ ujistil.

Související zprávy