logo F1live.cz

Hamiltonův pátek začal vynikajícím způsobem. A pak to bylo čím dál horší, kroutil hlavou

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala22. 3. 2024

Lewis Hamilton se ve čtvrtek vyjadřoval pochvalně na adresu monopostu W15. Slova o obrovském potenciálu však už o 24 hodin později vystřídala vyjádření plná frustrace. Hamiltonův pátek v Melbourne začal nad očekávání, ale skončil katastrofou.

Jelikož Alex Albon ve druhém tréninku chyběl, Lewis Hamilton obsadil osmnáctou příčku před Kevinem Magnussenem. Toto Wolff už vysvětlil, že za tím musíme hledat i poměrně divoké experimenty s nastavením, které absolutně nevyšly.

Novináře v paddocku proto zajímalo, jaké má Lewis Hamilton pocity. Na otázku odpověděl po krátkém zamýšlení. „Necítím se zrovna skvěle. Tohle byl asi nejhorší trénink za dlouhou dobu,“ popisoval svou pochmurnou náladu. „V prvním tréninku jsem se cítil celkem dobře. Při prvním výjezdu jsem měl ve skutečnosti z auta nejlepší pocit vůbec. Pak to začalo být horší a horší.“

„Před druhým tréninkem jsem udělal pár velkých změn — tedy my jsme udělali pár velkých změn. Bylo to náročné,“ povzdechl si na pohled sklíčený Brit, který tak opět zažil stejný pád jako na předchozích podnicích.

Mercedes byl kdysi známý tím, že v pátek působil dojmem, jako by netušil, kde je sever. Jezdci s inženýry však postupně dokázali postavit monopost na nohy a v sobotu vždy zklamali své soupeře; stříbrné šípy najednou ožily a sbíraly jednu pole position za druhou.

V posledních měsících však Mercedes postupuje přesně naopak; začne solidně, ale čím více kol odjede a čím více parametrů na autě změní, tím je to horší. „Ještě po žádném tréninku jsem se v tomto autě necítil méně sebevědomý. Vidíme však pozitiva v tom jednom výjezdu z prvního tréninku,“ utěšoval se Hamilton.

Související zprávy