logo F1live.cz

Nechci se zapojovat do politiky, odkázal jednoznačně Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 3. 2024

Od vypuknutí kontroverze kolem vyšetřování Christiana Hornera zůstal Max Verstappen hezky v ústraní. Ostřeji vystoupil v podstatě jen jednou, když před dvěma týdny hrozil odchod Helmuta Marka. Jinak zůstal hezky v pozadí a vyhýbal se velkým slovům. Sám říká, že jeho cílem je soustředit se na jízdu, vždyť přesně za to ho tým platí.

Více kontroverze vyvolal svými slovy jeho otec po závodě v Bahrajnu. Max se omezil jen na ujištění, že chce v Red Bullu pokračovat a politiku nechává ostatním. Přesně v tomto duchu se vyjádřil i před novináři v Austrálii.

„Nechci se příliš zapojovat do těchto věcí,“ řekl Verstappen novinářům v Austrálii. „Na konci dne jsem jezdec a jsem tu, abych dbal na výkonnostní stránku věci. Přesně za to mě platí.“

„Podle toho, co vím, vše bylo vyřešeno správným způsobem. Nebudu zacházet do hlubších detailů, protože víc toho skutečně nevím a ani nechci vědět. Není to moje práce ani moje úloha v tomto týmu,“ řekl Max.

Mezitím se situace v Red Bullu uklidňuje. Britská média informovala, že Marko s Hornerem alespoň na veřejnosti zakopali válečnou sekeru, aby nezpůsobili katastrofu na trati. Verstappena mezitím fotografové v australském paddocku zachytili v přátelském objetí s Christianem Hornerem a jejich společná konverzace byla plná úsměvů a smíchu.

Podle slov nizozemského závodníka se po návratu domů ze závodu snaží vypnout a nemyslet příliš na práci. „Dokážu se snadno vypnout a zapnout,“ tvrdí Verstappen. „Vím, co musím dělat a také vím, že kalendář se skládá z velkého počtu závodů. Po příjezdu domů je velmi důležité myslet na něco jiného a pracovat na dalších projektech.“

„Každý jezdec je jiný, ale pro mě je i přes to všechno velmi snadné naskočit do auta a podávat výkony. Sedět v kokpitu pro mě znamená klid. V garáži je tolik skvělých lidí a to se nikdy nezměnilo. Každý se soustředí na totéž a na výsledcích je to cítit,“ dodal Max.

Ten následně podtrhl svou spokojenost v Red Bullu, což určitě muselo potěšit Christiana Hornera. „V Red Bullu jsem se vždy cítil dobře, protože je to pro mě jako druhá rodina. I v rodině mohou nastat neshody, ale rodinu si nevybíráte. Ale je to dobré, aspoň pro mě to je pokaždé stejné. Soustředíme se jen na výkon. Chtěl bych, aby se mluvilo trochu více o našem skvělém autě, ale doufám, že to přijde časem,“ odkázal Verstappen.

Související zprávy