logo F1live.cz

Šasi poškodil v Albert Parku i Verstappen: Pokud doladíme auto, nemusíme se obávat

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 3. 2024

Vnější obrubník na výjezdu ze šesté zatáčky se v australském Albert Parku ukazuje jako ničitel aut. Celkově byly páteční tréninky náročné s početnými výjezdy mimo trať a agresivními průjezdy přes obrubníky. Nejvíce na to doplatil Alex Albon, ale týkalo se to i ostatních. Svůj program musel v pátek mírně omezit i Max Verstappen.

Nizozemský závodník v prvním tréninku poškodil své auto a musel vynechat úvodních přibližně dvacet minut toho druhého. Ani jeho Red Bull tak nebyl uchráněn od agresivních obrubníků v Albert Parku, zvláště ten v sekci zatáček šest a sedm se ukazuje jako ničitel aut a Alexa Albona připravil nejen o druhý trénink, ale možná i o celý víkend.

Naštěstí pro Verstappena, Red Bull má k dispozici náhradní šasi, takže jedinou škodou byla pro nizozemského závodníka ztráta dvaceti minut v úvodu druhého tréninku. „Bohužel, bylo to trochu komplikované po tom, co se stalo v prvním tréninku,“ řekl po skončení pátečního programu Max.

„Byl jsem široký v jedné ze zatáček a poškodil jsem si nejen podlahu, ale také šasi. Bohužel, opravy trvaly trochu déle, takže jsem ztratil nějakých dvacet minut. Myslím si však, že jako týmu se nám to podařilo rychle napravit, takže jsem beztak dokázal více-méně absolvovat celý můj naplánovaný program. Možná bych raději odjel pár kol navíc v závodních simulacích, ale tak to někdy prostě chodí,“ řekl Verstappen.

Ten ve druhém tréninku nestačil na Charlese Leclerca, který působil během druhé šedesátiminutovky velmi dobrým dojmem. Monačan se zdá být opět ve své zóně, když mu sedí auto i trať a vypadá velmi nebezpečně. Náskok necelých čtyř desetin není zanedbatelný ani ve druhém tréninku. Z garáže Red Bullu však zatím necítit obavy.

„Myslím si, že všechno se zdá být v pořádku. Řekl bych, že Ferrari je rychlé, ale z naší strany je tu několik věcí, které můžeme doladit. Není to nic šíleného, ani nic znepokojivého, jen potřebujeme doladit auto,“ ujistil trojnásobný mistr světa.

Související zprávy