logo F1live.cz

Fiorio a Brundle varují Sainze před přestupem do Audi

Carlos Sainz
© SF Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala2. 4. 2024

Carlos Sainz je jedním z nejžádanějších jezdců na přestupovém trhu. Pokud bude pokračovat ve stejných výkonech jako dosud, týmy se o něj poperou. Zájem bude mít jistě i Audi vzhledem ke skvělým vztahům se Sainzovými, ale Španěl by prý neudělal dobře, kdyby přijal tuto nabídku.

Rodák z Madridu sice prohrál boj o místo ve Ferrari, ale možná ještě nikdy neměl tak dobrou reputaci jako dnes. Ani fanoušci Ferrari nejsou přesvědčeni o tom, že jeho výměna za Lewise Hamiltona bude pro tým prospěšná, což mluví samo za sebe. Vždyť Lewis Hamilton je sedminásobný mistr světa. S takovými statistikami se Sainz nemůže srovnávat.

Ani bývalý sportovní ředitel Ferrari Cesare Fiorio nevidí v příchodu Lewise Hamiltona záchranu. Sainze však hodnotí velmi vysoko. „Opět byl Sainz tím jezdcem, který Ferrari dovedl k vítězství v posledních dvou letech. Já bych si dvakrát rozmyslel, jestli se s ním rozloučím,“ prohlásil pro italský portál formulapassion.it. „Ne, že by Lewis nebyl skvělým jezdcem, právě naopak. Mohl by do Ferrari přinést velké znalosti, ale Sainz je velmi silný.“

Nikdo by se vedení Audi nedivil, kdyby se snažilo získat do svého týmu Carlose Sainze. Španěl by však musel přestoupit již po této zimě, což nezní moc lákavě. Sauber se potácí na posledních příčkách a v průběhu roku se to pravděpodobně příliš nezmění.

„Domnívám se, že Audi chce Carlose Sainze jako svého hlavního jezdce, jakési světlo, které ukáže cestu příchodu tohoto velkého konstruktéra do Formule 1. Problém je v tom, že rok 2025 bude s jistotou ztraceným rokem,“ vyhodnotil Fiorio.

Před přestupem do Audi varuje Sainze i bývalý závodník Martin Brundle. Upozorňuje však i na to, že výsledkově slabý nemusí být jen rok 2025. Pokud má Sainz možnost přestoupit do perspektivnějšího týmu, měl by to udělat.

„Je mu 29 let. Nesmí si dovolit jít se vozit do týmu, který tvrdí, že až v roce 2027 bude připraven jít do toho naplno. Ne, ne, ne, nemyslím si, že by tam měly vést jeho další kroky,“ zamyslel se Martin Brundle. „Bude přemýšlet o Mercedesu, Astonu nebo o návratu do Red Bullu.“