logo F1live.cz

Sainz: Red Bull bude mít výhodu v první třetině sezóny

Max Verstappen a Carlos Sainz so šampanským
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala8. 4. 2024

Kdo a kdy dokáže svádět vyrovnanou bitvu s Red Bullem? Carlos Sainz předpovídá, že v první třetině sezóny se to ještě nikomu nepodaří. Býci z Milton Keynes by se měli dostat pod tlak až po představení nových balíčků.

Max Verstappen v dosavadním průběhu ročníku dokončil tři velké ceny a všechny tři vyhrál. Závod v Melbourne a požár pravé zadní brzdy Red Bullu byl pro Ferrari obrovskou pomocí před zbytkem sezóny. Důležité je totiž neztratit se soupeřem kontakt v úvodu roku, kdy má i největší náskok.

„Myslím si, že v první třetině sezóny budou mít určitě výhodu, dokud nepřineseme jedno či dvě vylepšení, která nám umožní s nimi bojovat konzistentněji,“ odepsal Carlos Sainz prvních přibližně osm podniků, ale zároveň fanouškům dodal naději v podobě vylepšení.

Scuderia by měla představit nové komponenty v domácí Imole. Do té doby je třeba jít naplno. „V té době už může být trochu pozdě, pokud se v šampionátu dopracují k takové výhodě.“

Max Verstappen vede před Sergiem Pérezem o třináct bodů a třetí Charles Leclerc jich ztrácí osmnáct. Je proto velká škoda, že Carlos Sainz musel VC Saúdské Arábie vynechat a nepřipsal si minimálně těch šest bodů, které získal Bearman. Snad jen málokdo pochybuje, že by se Španělovi nepodařilo ukořistit lepší výsledek, ale i kdyby ne, momentálně by byl na třetí příčce.

Pokud chce Ferrari pomýšlet na to, že se mu podaří zmenšit náskok na Verstappena, tak Sainzovými slovy „potřebuje více Austrálií“. „Nevidím to ale tak, že by Red Bull dělal podobné chyby velmi často.“

„Je to škoda, protože jsem vynechal závod, což by mohlo vyjít mě i tým v šampionátu velmi draze. Máme tedy o jeden závod méně, ale i tak do toho dáme všechno. Toto je i můj poslední rok s Ferrari, takže nemám co ztratit. Uděláme maximum, abychom se vrátili,“ vzkázal bojovně naladěný Madridčan.