logo F1live.cz

Naučil jsem se neposlouchat Wolffa, usmívá se Horner

Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 4. 2024

Když na začátku minulé sezóny řekl George Russell, že Red Bull vyhraje všechny velké ceny, zpočátku ho považovali za blázna, který prostě přehání. Průběh minulého ročníku však ukázal, že to byla téměř prorocká slova. Letos přišel šéf Mercedesu Toto Wolff s tvrzením, že o osudu šampionátu je již rozhodnuto. Šéf Red Bullu Christian Horner na to odpověděl, že svého soupeře už vlastně nebere vážně.

Takový Charles Leclerc se ani po závodě v Suzuce nechtěl vzdát naděje aspoň na konstruktérský titul. Z pohledu sportovce je pochopitelné, že nechce sezónu zabalit už po čtyřech závodech. Monacký závodník řekl, že i když to z současného pohledu nevypadá realisticky, věří, že s vylepšeními se tým dokáže ve druhé polovině sezóny vrátit do boje a ještě vyzvat Red Bull.

Pro některé to vypadá, že si Leclerc dělá iluze, ale určitě to zní sympatičtěji než slova Tota Wolffa, který už teď v podstatě odepsal celou sezónu 2024. „Letos Maxe nikdo nedožene. Jeho jízda a jeho auto jsou prostě velkolepé. V této sezóně jde už jen o to, kdo bude nejlepší zbytku světa. Doufám, že se nám podaří dohnat McLaren a potom Ferrari a budeme bojovat o celkové druhé místo,“ řekl Rakušan novinářům v Suzuce.

Ať už je to tradiční snižování očekávání ze strany šéfa Mercedesu nebo se jen snaží znovu nalákat Verstappena, aby ho přesvědčil k přestupu do svého týmu, rozhodně to není v souladu se sportovním duchem: „Za žádnou cenu se nevzdávej.“

Když byl s těmito slovy konfrontován Christian Horner, neodpustil si u své odpovědi malou ironickou poznámku na adresu svého soupeře. „Je ještě velmi brzy, abychom odepsali celou sezónu. Stále je před námi dvacet velkých cen,“ řekl šéf Red Bullu. „Za ty roky jsem se už naučil, že Tota nemám příliš poslouchat.“

Horner však jedním dechem vyzdvihl formu svého pilota, což je jedna z mála věcí, na které se s Wolffem v současnosti shoduje – pokud ne jediná. „Myslím si, že je ve skvělé formě,“ sdělil Angličan.

„V zimě změnil trenéra. Je fit a je štíhlý. Auto je ve skvělém okně a můžete vidět, že v kokpitu má stále dostatek volné kapacity. Je to velmi působivé. Jednoduše si přenesl formu z minulé sezóny,“ dodal Horner.

Související zprávy