logo F1live.cz

Sainz podepsal smlouvu s Mercedesem, informují italská média

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 4. 2024

Bude letošní „silly season“ rychle za námi? Fernando Alonso ve čtvrtek oficiálně spojil svou budoucnost s Aston Martinem, což znamená, že z top týmů zbývá po jedné volné sedačce už jen v Red Bullu a Mercedesu. Je úsilí Tota Wolffa o angažování Maxe Verstappena u konce? Podle italských médií ano, když německá automobilka prý už uzavřela krátkodobou smlouvu s Carlosem Sainzem.

Jako první přišel s touto informací italský deník Corriere della Sera. Ano, jde o stejný zdroj, který jako první informoval o přestupu Lewise Hamiltona do Ferrari. Nezůstali pozadu ani ostatní a všechna italská média okamžitě naskočila na tento vlak, i když se jejich informace trochu liší.

„Sainz a Mercedes jsou tam. Carlos byl vybrán jako nástupce Hamiltona,“ hlásá titulek článku italského deníku Gazzetta. „Zůstane po boku Russella dva roky, dokud Kimi Antonelli nezíská zkušenosti (ve Williamsu?). Verstappen a Pérez zůstávají v Red Bullu.“

Takové je stručné hodnocení situace ze strany Gazzetty. „Podle našich spolehlivých zdrojů je ‚výměna‘ (Sainze za Hamiltona, pozn. red.) na spadnutí, i když jednání probíhala nezávisle na sobě,“ píše italský deník s dodatkem, že oficiální potvrzení přijde později. Kdo ví, možná se Carlos rozhodne vzít pozornost Ferrari na jejich domácím podniku v Imole.

Článek také vysvětluje, že i když probíhala jednání s Alonsem a také úsilí o předčasné ukončení Verstappenovy smlouvy, Sainz se po svých nedávných úspěších stal dobrou volbou pro Mercedes, který momentálně neprožívá vydařené období.

Délka kontraktu zůstává otázkou. Podle Gazzetty zůstane Sainz v Mercedesu „dva roky“, podle Corriere jde o smlouvu „1+1“, tedy roční s opcí. Jiné zdroje naznačují, že i když existuje zájem z obou stran, na podmínkách se zatím definitivně nedohodli. Nadšení z talentu jménem Kimi Antonelli se netýká jen Tota Wolffa, ale i celé Itálie. Některé zdroje tedy říkají, že Rakušan si chce ponechat volné ruce, aby mohl italský klenot získat do týmu co nejdříve. Naopak, Sainz chce mít v týmu pevnou pozici za stejných podmínek jako George Russell.