logo F1live.cz

Sainz jednoduše odvádí lepší práci, přiznal Leclerc

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 4. 2024

Charles Leclerc se podobně jako ve střední fázi minulé sezóny ocitl ve stínu svého týmového kolegy Carlose Sainze. Ten v Austrálii a Japonsku sklidil velkou slávu. V tomto roce skončil na pódiu v každém závodě, kterého se zúčastnil, přitom po sezóně v týmu končí. I sám Leclerc přiznává, že v následujících týdnech musí zabrat.

Není to tak, že by se monacký závodník měl stydět. I když Sainzovi podlehl v kvalifikaci i v závodě v posledních dvou víkendech, v neděli skončil vždy hned za ním. Jejich porovnání je nadále vyrovnané, i když v současnosti má převahu španělský závodník.

Na otázku, zda se Sainz lépe přizpůsobil novému monopostu, odpověděl Leclerc naprosto otevřeně. „Myslím si, že jednoduše odvádí lepší práci,“ prohlásil monacký závodník. „Podle mě je těžké porovnávat naše výkony v Bahrajnu, protože jsem měl problémy a kromě této jediné skutečnosti to byl z mé strany dobrý víkend.“

„V posledních dvou závodech však byl silnější. Teď je na mně, abych zabral, zejména v kvalifikacích, které jsou obvykle mou silnou stránkou. Měl jsem potíže při snaze poskládat dohromady dobré kolo,“ konstatoval Leclerc.

„Mezi velmi dobrým a velmi špatným přípravným kolem je v současnosti tenká hranice, když se snažíte dostat pneumatiky do ideálního okna. Nemám obavy, ale teď to musím ukázat na trati a je třeba začít už tento víkend v páteční kvalifikaci,“ dodal Charles.

Otázka zní, co dokáže Ferrari v Číně. Okruh v Šanghaji by měl Scuderii lépe vyhovovat než Suzuka. Riziko drolení předních pneumatik a více pomalých zatáček by měly hrát v prospěch monopostu SF-24. Se sprintovým formátem je však mnohem snazší udělat chybu při volbě nastavení.

„Na papíře bychom na této trati měli být silnější než v Suzuce, ale náš přístup se nijak nemění. Myslím si, že Red Bull bude mít i tento víkend převahu,“ říká Leclerc. „My se musíme soustředit na sebe, protože je velmi snadné udělat chybu, což se ukázalo i v kvalifikaci v Suzuce.“

„Myslím si, že v závodě bychom měli být blíže, ale to se ještě uvidí. Je to už velmi dávno, co jsme tu naposledy jeli. Viděl jsem, že trať natřeli, nebo s ní udělali něco zvláštního, takže musíme zjistit, jak se bude chovat auto a jaké tu panují omezení. Na papíře to však vypadá, že budeme blíže k Red Bullu,“ zopakoval Leclerc.

Související zprávy