logo F1live.cz

Sainz chce provést změny nastavení: Šprint musíme přežít

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 4. 2024

I když Carlos Sainz v sprintové kvalifikaci opět porazil svého týmového kolegu Charlese Leclerca, neměl mnoho důvodů k spokojenosti. Španělský závodník se se svým Ferrari kvalifikoval na pátém místě, ale i on dobře ví, že potenciál červeného monopostu je vyšší. Sainz nedokázal využít to nejlepší z náročných podmínek a proto si přeje, aby po zbytek víkendu už nepršelo.

Kombinace deště a zvláštně upraveného asfaltu v Číně způsobila, že na trati bylo minimum přilnavosti. Pokud jste nedokázali dostatečně zahřát své pneumatiky, jednoduše jste se ocitli mimo hru. Stalo se to Maxovi Verstappenovi a na vlastní kůži to zažil i Carlos Sainz.

Přes všechno se mu však podařilo porazit týmového kolegu Charlese Leclerca, který měl po hodinách ohnuté řízení a jen se štěstím nevypadl. Podle slov španělského závodníka se něco podobného mohlo snadno stát i jemu. „Čekali jsme příliš dlouho na výjezd z boxové uličky a naše intermediálky vychladly. Charles i já jsme se následně trápili v přípravném kole ve snaze je zahřát,“ řekl po skončení kvalifikace Carlos Sainz.

„Nedokázali jsme poskládat dobrou SQ3, ale myslím si, že jsem to celkem zachránil pátým místem. Je to velmi náročné, když na této trati jedete prakticky hned do kvalifikace,“ dodal španělský závodník.

Ten je po pátku spokojený se dvěma skutečnostmi: s předpovědí počasí bez deště a s pozměněnými pravidly parc fermé. Ty umožní, aby Ferrari po skončení šprintu využilo shromážděné poznatky a upravilo nastavení monopostu, aby tím zvýšilo své šance před sobotní kvalifikací a nedělním závodem.

„Šprint je ráno a potom se parc fermé opět otevře, takže můžeme změnit nastavení. Rád bych provedl několik změn, protože se v autě necítím komfortně. Mám několik nápadů, jak to zlepšit před kvalifikací. V šprintu musíme přežít s tím, co máme,“ řekl Sainz.