logo F1live.cz

Russell chce v neděli bojovat s McLareny a Astony: Ferrari je příliš daleko

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 4. 2024

Vše nasvědčuje tomu, že Mercedes bude tento víkend opět tratit. Tým získal ve sprintu důležité body v souboji s Aston Martinem, ale před nedělním závodem je v lepší pozici stáj ze Silverstone. Osmý muž kvalifikace, George Russell, však věří, že v závodě bude jeho tým silný.

Mercedes patřil k týmům, které využily změnu pravidel a rozhodly se před kvalifikací pro velké změny v nastavení. Lewis Hamilton na ně podle vlastních slov krutě doplatil, ale George Russell dokázal zapsat alespoň nezbytné minimum. Osmé místo znamená, že na startu bude mít před sebou všechny hlavní soupeře.

„Ano, provedli jsme hodně změn. Stále se snažíme naučit o tomto autě co nejvíc. Měli jsme příležitost si ho dobře načíst v páteční sprintové kvalifikaci a v sobotním sprintu. Chtěli jsme provést nějaké změny. V neděli uvidíme, jestli to přinese zlepšení nebo ne,“ řekl po skončení kvalifikace George Russell.

„Z auta jsem měl dobrý pocit. V Q2 jsme měli trochu smůlu s červenými vlajkami, když jsem nemohl dokončit své kolo, které bylo velmi dobré. Znamenalo to, že v Q3 jsem měl k dispozici jen jednu čerstvou sadu pneumatik,“ pokračoval Russell.

„Způsobilo to tak trochu domino efekt. Není to výmluva, ale vypadalo by to trochu jinak, kdybychom měli k dispozici dvě čerstvé sady pneumatik. V každém případě si myslím, že v neděli se může stát cokoliv,“ řekl s nadějí britský závodník.

George věří, že navzdory ztrátě tří desetin na Alonsa a Norrise dokáže jeho tým vyzvat právě tyto dva týmy. Stále pozorněji sledujeme situaci v Poháru konstruktérů, ve kterém Mercedes stále více ztrácí na třetí McLaren a jako tovární tým by měl přirozeně porazit svého zákazníka. „Ferrari je trochu daleko. Náš boj je momentálně s McLareny a Fernandem,“ řekl Russell.