logo F1live.cz

Patříme na šesté místo, přiznal Russell

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 4. 2024

I když se Mercedesu podařilo v Číně navýšit náskok na Aston Martin v celkovém hodnocení, jen těžko mohou být v týmu spokojeni se svou výkonností. Stříbrno-černé monoposty opět výrazně zaostaly za McLarenem a Ferrari a na druhý jmenovaný tým ztrácejí už 99 bodů. I šestý v cíli George Russell musel uznat, že jeho tým na více momentálně nemá.

Russell skončil mezi Carlosem Sainzem a svým dobrým kamarádem Fernandem Alonsem. Pilotovi Aston Martinu to v Číně strategicky nevyšlo, ale i on měl pravděpodobně lepší tempo než Mercedes. V každém případě to ani zdaleka nejsou umístění, o která by měly bojovat „stříbrné šípy“.

„Ano, myslím, že toto je nejlepší umístění, jaké jsem dnes mohl dosáhnout,“ řekl po skončení závodu George Russell televizi Sky. „Tušili jsme, že tento víkend přinese pokles. I v posledních asi třech závodech jsme bojovali s Fernandem a Piastrim, takže patříme někam na šesté místo.“

„Byl to zajímavý víkend. Mezi pátkem a nedělí jsem si vyzkoušel dvě odlišná nastavení. Získali jsme tedy nějaké informace, které můžeme prozkoumat. V konečném důsledku se však potřebujeme ponořit do dat a dále zlepšovat výkonnost monopostu,“ konstatoval Russell.

Britský závodník se po startu krátce dostal před oba piloty Ferrari, ale i když červené monoposty nebyly v Šanghaji zvlášť silné, s Mercedesem si dokázaly poradit. Scuderia zde ve skutečnosti zažila asi nejhorší víkend v dosavadním průběhu sezóny, ale Russell stejně neměl šanci.

„Vždy doufáte. Snažíte se ze sebe vyždímat maximum a jezdit co nejrychleji, ale v konečném důsledku určilo pořadí tempo jednotlivých monopostů. To je Formule 1 a jak jsem řekl, musíme pokračovat v tvrdé práci a snižovat ztrátu na Ferrari a Landa,“ dodal George.