logo F1live.cz

Pérez označil katarské traťové limity za “vtip”. Stále doufá v návrat ztracené formy

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 10. 2023

Pravdepodobně každý z nás se někdy zamyslel nad tím, jaké by to bylo stát se alespoň na jeden den pilotem Formule 1. Kdybyste však měli možnost ocitnout se v kůži Sergia Péreze, vzali byste to? Tento muž má v současnosti zřejmě nejméně záviděníhodnou pozici a z jeho řeči těla to je někdy cítit.

Mexičan má za sebou další mimořádně náročný víkend. Katar byl plný zklamání a nepřinesl v podstatě nic pozitivního. Dvě nevydařené kvalifikace a dvě nevydařené závody. Pomyslnou “třešničkou” je šest překročení traťových limitů a tři penalizace. Pro srovnání, jeho týmový kolega Max Verstappen nedostal ani jedno, ani druhé.

„Nebylo možné je vidět,“ řekl Pérez na adresu bílých čar, přičemž v jednom z rozhovorů řekl, že v autě sedí příliš nízko a nedohlédne na hranice trati. „Nechával jsem si obrovskou rezervu, ztrácel spoustu času, ale porušení se stále opakovala.“

„Pro mě bylo těžké to odhadnout, ale mnozí jezdci to dokázali, takže jsem v tomto směru zřejmě neodvedl dost dobrou práci,“ přiznal Mexičan.

Jedním dechem však dodal, že se mu vůbec nelíbilo, jak byla tato situace v Kataru řešena. „Považuji za vtip, co se nakonec stalo s traťovými limity. Podle mě opravdu není dobré přijít na poslední chvíli s takovýmto řešením a potom za to rozdávat penalizace,“ zlobí se Pérez.

“Asi si umíte představit, že jsem byl velmi frustrovaný. Mrzí mě, že jsem zklamal svůj tým. Celkově to byl velmi špatný víkend. Máme však co zkoumat a ujistit se, že do následujících závodů to zlepšíme,“ dodal Mexičan.

V každém případě se Pérezovi v neděli podařilo navýšit svůj náskok na druhém místě celkového hodnocení o jeden bod. V sobotním sprintu však pár bodíků ztratil. Celkové druhé místo je pro Mexičana naprosto životně důležité, ale podobné výkony mu nemusí stačit na udržení druhého místa ani sedačky v Red Bullu.

„Ano, to druhé místo je hlavním cílem,“ prohlásil Pérez. „Mám za sebou pár nevydařených závodů, ale myslím si, že když to napravíme, měl bych být schopen znovu najít ztracenou formu.“