logo F1live.cz

Verstappen: Nejlepší jezdeckou dvojici má McLaren

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 10. 2023

V současné době máme na startovním roštu mnoho mimořádně talentovaných jezdců – mladé vycházející hvězdy, ale také starší a zkušenější bojovníky. Určitě i vy občas přemýšlíte, který tým má vlastně nejsilnější jezdeckou dvojici. Každý to samozřejmě vidí jinak, ale pokud chcete vědět, kterou dvojici jezdců považuje za nejnebezpečnější Max Verstappen, měli byste vědět, že Nizozemec ukazuje na Landa Norrise s Oscarem Piastrim.

Novopečený trojnásobný šampion si myslí, že pokud vezmeme v úvahu nejen týmovou jedničku, ale oba jezdce daného týmu, zjistíme, že nejlepší jezdeckou dvojicí disponuje McLaren. Tým z Wokingu má v současné době dva mladé jezdce, Landa Norrise a Oscara Piastriho, kteří navzdory svému “mladému” jezdeckému věku patří do první ligy a můžeme předpokládat, že se budou dále zlepšovat.

“Myslím si, že McLaren je mezi týmy za námi nejkonstantnější,” řekl Max Verstappen. “Také si myslím, že mají nejlepší jezdeckou dvojici ze všech, která navíc velmi dobře spolupracuje.”

“Do konce roku to bude ještě zajímavé, ale určitě i na začátku příštího. Bude zajímavé sledovat, jak na tom budou ostatní.”

Verstappen zvítězil v Kataru na okruhu Losail již po čtrnácté v aktuální sezóně. Ačkoliv po přejetí cílové čáry neměl tak výrazný náskok jako obvykle, tvrdí, že před aktuálně výkonnostně druhým nejsilnějším týmem – McLarenem – měl v rukávu určitou rezervu a v případě potřeby by mohl ještě přidat.

“Mám pocit, že kdybychom potřebovali trochu zrychlit, mohli bychom na to více zatlačit. Přesto nechci ubírat McLarenu nic z jejich výkonu,” řekl vítěz 49 závodů. “Odvádějí skvělou práci a vidíme, že se k nám stále více přibližují.”

“Musíme se proto snažit udržet si před nimi určitý náskok. McLaren se během celého roku neustále zlepšuje. Stejně tak se pokusíme zlepšit i my, ale samozřejmě s důrazem na příští rok,” dodal Verstappen.