logo F1live.cz

Hamilton a Verstappen pod jednou střechou? Massa by do Red Bullu raději angažoval Norrise

Max Verstappen a Lando Norris
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár11. 11. 2023

Podle Felipeho Massy by působení Lewise Hamiltona a Maxe Verstappena pod jednou střechou vedlo akorát tak ke katastrofě. Mít tu moc, Sergia Péreze by v Red Bullu sice nahradil, ale určitě ne sedminásobným šampionem. Po bok Nizozemce by dosadil pilota McLarenu, konkrétně Landa Norrise.

Felipe Massa byl nedávno hostem podcastu Track Limits, kde byl vyzván, aby si z týmů startovního pole vybral jeden, kterému by chtěl šéfovat a zároveň odhalil, koho by do něj angažoval.

Brazilec neváhal ani sekundu a vybral si v současnosti dominantní Red Bull. Nad jezdci však chvíli uvažoval, ale nakonec měl jasno i v této otázce. Nepřekvapivě by angažoval Maxe Verstappena a po jeho bok by zřejmě dosadil Landa Norrise, který by dostal přednost před Charlesem Leclercem, Carlosem Sainzem, Georgem Russellem, Fernandem Alonsem či Lewisem Hamiltonem.

Hamiltona vyloučil téměř okamžitě, a to z jednoho prostého důvodu. Brit by byl podle rodáka ze Sao Paula s Nizozemcem „na nože“ a jejich vzájemná rivalita by Red Bull takříkajíc pochovala.

„Vybrat si dva jezdce je těžké, protože potřebujete mít dva piloty, kteří s týmem dobře spolupracují,“ poznamenal na úvod Massa. „Fanoušci by určitě chtěli vidět bok po boku Maxe a Lewise, ale to by nefungovalo, protože by mezi sebou bojovali, zničili by si vztah a stejně tak i tým. Jednoduše by to nefungovalo,“ zopakoval vítěz jedenácti velkých cen.

Za druhého jezdce Red Bullu by proto ustanovil někoho, kdo je dostatečně rychlý a zároveň vychází dobře s Maxem Verstappenem – například takového Landa Norrise. „Které dva jezdce bych si tedy vybral?“ položil si rétorickou otázku Massa.

„Možná Maxe a Landa Norrise. Nejsem však (s jistotou) schopen předpovědět, jak by spolu vycházeli. Každý z nich by chtěl totiž vyhrávat. Jsou to ale dva jezdci, jejichž působení na trati si opravdu užívám a které mám skutečně rád,“ dodal vicemistr z roku 2008.

Související zprávy