logo F1live.cz

Massa získal mocného spojence: Singapur 2008 by měl být anulován i podle Jeana Todta

Jean Todt
© Twitter/Jean Todt
Tomáš Masár
Tomáš Masár6. 12. 2023

Felipe Massa má ve svém tažení proti F1 a FIA očividně nového spojence – Jeana Todta. Dávný šéf Ferrari a bývalý prezident Mezinárodní automobilové federace vyjádřil Brazilci podporu – byť jen verbální –, když na margo Velké ceny Singapuru 2008 utrousil, že měla být anulována. Vítěz jedenácti závodů si tak může mnout ruce, slova legendárního Francouze už totiž cosi znamenají.

Bernie Ecclestone si před pár měsíci pustil ústa na špacíř. Prohlásil, že on jako tehdejší šéf Formule 1, a stejně tak někdejší prezident FIA Max Mosley, o kauze Crashgate v době jejího uskutečnění dobře věděli. Tato slova samozřejmě nenechala chladným Felipeho Massu, který přišel v důsledku kauzy o mistrovský titul.

Brazilec se proto rozhodl výsledky šampionátu z před patnácti let napadnout a F1 s FIA vyhrožuje žalobou. Nejnovější, zdá se, našel nového spojence – Jeana Todta. Francouz se sice do celé věci zapojit nehodlá, ale to mu nebránilo v tom, aby Massovi de facto vyjádřil slovní podporu.

„Do této kontroverze se zapojit nehodlám,“ vyslovil se pro La Stampa Jean Todt předtím, než učinil důležité prohlášení. „Z psychologického hlediska to bylo pro Massu velmi obtížné.“

„Možná jsme poté, co se kauza převalila, měli k celé věci přistoupit tvrději. Není však pochyb o tom, že Velká cena Singapuru (2008) byla zmanipulována a měla být zrušena,“ doplnil Todt, který tímto vyjádřením zahrál do karet Felipemu Massovi.