logo F1live.cz

Max bude dlouhověký a v F1 zůstane minimálně do čtyřicítky, prohlásil Jos Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 11. 2023

Max Verstappen začal svou kariéru ve Formuli 1 v mnohem mladším věku než jeho soupeři – a z tohoto důvodu bude chtít také o něco dříve skončit, což se však nelíbí Nizozemcovi otci Josovi. Ten by byl totiž nejraději, kdyby jeho synátor zůstal v královně motoristického sportu minimálně do čtyřicítky a v ideálním možném případě ještě déle.

Aktuálně už trojnásobný mistr světa vstoupil do ‚efjednotky‘ jako sedmnáctiletý. Ačkoliv má v současnosti pouze 26 let, v F1 strávil celkem osm sezón. Smlouva s Red Bullem, kterou disponuje, mu vyprší po roce 2028 a Verstappen sám naznačil, že ji následně možná neprodlouží a z F1 odejde.

„Myslím si, že v určitém momentě své kariéry se dostanete do bodu, kdy možná budete chtít dělat jiné věci,“ vyjádřil se před časem Nizozemec. „Smlouvu mám do konce roku 2028. Poté zvážíme, zda ji prodloužíme, nebo ne. Mám však pocit, že když je toho v jednom okamžiku už příliš mnoho, pak je čas na změnu.“

Verstappenovi staršímu se však slova svého potomka moc nelíbí. Myslí si, že Maxe zajíčí úmysly časem přejdou a ve Formuli 1 zůstane mnohem déle, než momentálně zamýšlí.

„Nikdy ho závodění neomrzí,“ nechal se slyšet pro Sky bývalý pilot Benettonu, Tyrrellu či Arrowsu. „Myslím si, že bude pokračovat do čtyřicítky, možná do čtyřicetipětky. Všechno to bude záviset na maličkostech. Rozhodně jsme však nečekali, že ve věku 26 let bude tak dobrý, jaký je a bude závody vyhrávat způsobem, jakým je vyhrává – a navíc tolik.“

Přestože Verstappen tvrdí, že mu o přepisování historických tabulek nejde, podle Verstappena staršího to není tak úplně pravda. Max chce prý kralovat všemu a všem, a to za každých okolností.

„Max chce vždy ukázat, kdo je nejlepší. Daří se mu to, ale je to těžké. Chce být na čele v každém jednom tréninku, v každé jedné kvalifikaci a v každém jednom závodě. To je zároveň něco, co momentálně dělá.“

„Samozřejmě, abyste něco takového dokázali, potřebujete mít k dispozici dobré auto, a to Max v současnosti má. On a Red Bull spolu jednoduše fungují. Je to neuvěřitelné, je to jako sen, jen lepší,“ dodal Jos Verstappen.

Související zprávy