logo F1live.cz

Rokuje Verstappen s Mercedesem? Nebudu to komentovat, vyhlásil zatnutý Marko

Max Verstappen a Helmut Marko
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 3. 2024

Nečekáte, že když tým získá double v prvním závodě sezóny, bude ho čekat tak náročný týden. Do Džiddy dorazil Red Bull s tím, že Horner pokračuje jako šéf závodního týmu a podle medializovaných informací rokuje Max Verstappen s Mercedesem. Ještě více zmatení do této nepřehledné situace vnesl Helmut Marko svým dosti nepřehledným rozhovorem pro rakouská média.

Rodák z Grazu poskytuje pravidelně interview pro OE24, který je často plný zajímavých vyjádření. Jelikož Helmut není na sociálních sítích, slouží tyto rozhovory jako jeho neoficiální tiskový orgán.

Bylo jasné, kam bude směřovat redaktor, ale nechyběly některé zdvořilostní témata, například Júki Cunoda a jeho velmi nervózní reakce na týmovou režii či oslava 52. narozenin Jose Verstappena v Dubaji. O té v posledních dnech referovala média jako o události, na kterou byl pozván Helmut Marko, ale ne Christian Horner.

Bylo však nevyhnutelné, že dříve či později musí přijít i na Maxe Verstappena a jeho potenciální spojení s Mercedesem, které hrálo prim v posledním týdnu v motoristických médiích. Pro lepší přehled nabízíme kompletní přepis této části rozhovoru, který působí více než výmluvně.

OE24: „Sázka na to, zda Max Verstappen přestoupí do Mercedesu vzhledem na zmatek kolem Christiana Hornera, by byla zajímavější. Je pravda, že jeho otec Jos už rokuje s Totem Wolffem o přestupu do Mercedesu?“
Marko: „Nebudu to komentovat.“
OE24: „Ale je pravda, že Max se může vyvázat ze smlouvy, pokud opustíte Red Bull, díky tzv. Markově klauzuli?“
Marko: „I v tomto případě se držím svého ‚bez komentáře‘. V každém případě však platí, že máme s Maxem skvělý a důvěrný vztah.“
OE24: „Důvěra mezi Verstappenovci a Christianem Hornerem se však už nezdá být tak dobrá. Může šéf Red Bullu vytrvat?“
Marko: „K tomu se nebudu vyjadřovat, dokud se tato záležitost nevyřeší.“
OE24: „Myslel jsem, že už je to uzavřené…“
Marko: „Ok, pak jsem se vyjádřil špatně. Tím pádem zůstávám u svého ‚bez komentáře‘.“
OE24: „Co říkáte na teorii Gerharda Bergera, podle které pokud Horner zůstává, Marko a Newey odcházejí a Max přestupuje do Mercedesu?“
Marko: „To je zajímavá varianta.“

Tak tomu se opravdu říká „rozhovor“. Žádná ujištění, žádné odmítání spekulací a budoucnost zcela zřejmě nejistá. Nuže, nechme se překvapit, jaké spekulace nám přinese saúdskoarabský víkend.