logo F1live.cz

Horner se v Dubaji setkal s manažerem Verstappena, píší britská média

Raymond Vermeulen a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 3. 2024

To jsou jen spekulace médií nebo výmysly lidí, kteří se snaží získat více pozornosti na kauze Christiana Hornera. Stanovisko mnoha fanoušků rakouského týmu, kteří věří v nerozlučnost “rodiny Red Bullu” dostává stále více a více trhlin, ale to ještě rozhodně neznamená, že šéf závodního týmu nemůže vzejít z celé kauzy vítězně.

Stále je boss a stále šéfuje. Důkazy o krizi uvnitř Red Bullu jsou dnes už více než rukolapné. Každá drobná informace je předmětem velké pozornosti a média se chytají každého informačního kanálu. Takový stav samozřejmě hrozí šířením nepodložených zpráv.

Informací o krizi v Red Bullu však už proniklo na veřejnost tolik a z takových kvalitních zdrojů, že ji nelze nebrat za skutečnou. V pondělí večer přišly několik britských zdrojů – včetně Sky a The Independent – se strohou informací, že Horner má za sebou setkání s Raymondem Vermeulenem, který je dlouholetým manažerem Maxe Verstappena.

“Zdroj uvedl, že rozhovory ‘proběhly dobře’. Přítomni prý byli i další přední zástupci Red Bullu,” zněla v podstatě jediná informace ze setkání, která se objevila v médiích. Přišla ve světle vyjádření Jose Verstappena (podle Sky vznikla ještě před sobotním závodem v Bahrajnu), který si šéfa Red Bullu pořádně podal.

Rétorika otce trojnásobného šampiona byla zřejmá i z jeho prohlášení pro švýcarský Blick. “Mezi mě a Maxe by se nevešel ani list papíru. Budeme jednat v Maxově nejlepším zájmu. I když v tomto mocenském boji stojíme plně za mateřskou společností v Rakousku,” prohlásil Jos Verstappen, kterého cituje švýcarský deník. Je tedy zřejmé, kdo stojí na jednotlivých stranách barikády.

Očekává se, že mocenský boj bude pokračovat v Džiddě, kde budou přítomni Horner, Max Verstappen, Helmut Marko i média. Prý tam měl být i Jos, ale podle ESPN se nedostaví, takže v hospitality Red Bullu pravděpodobně nebudou muset skrýt všechny nože, které by případně mohla použít jedna nebo druhá strana.

“Zdroje ESPN potvrdily, že vzhledem k napětí v Red Bullu, které dosáhlo bodu varu, a velké pozornosti, kterou na sebe strhl Jos Verstappen, padlo rozhodnutí, že se nezúčastní závodu v Džiddě,” uvedl jmenovaný zdroj, který však nešel ani zdaleka tak daleko jako britský Telegraph.

I tento britský deník totiž v neděli naskočil na vlak spekulací, podle kterých se Verstappenovci vyhrožují odchodem z Red Bullu, pokud Christian Horner zůstane v křesle šéfa závodního týmu. “Existuje malá možnost, že Verstappen by mohl vyměnit Red Bull za Mercedes. Pokud Horner zůstane šéfem a Max zůstane věrný svému otci, možná si bude muset najít nové místo. Mezi Verstappenem starším a Hornerem panuje takové zjevné nepřátelství, až se mluví, že řekl svým přátelům o odchodu svého syna z Red Bullu, pokud to bude muset udělat,” prohlásil Telegraph.

Některé už tato kauza přestala bavit, ale faktem zůstává, že uzavřením vyšetřování Christiana Hornera celá věc nejenže neskončila, ale v podstatě se teprve začala. A my budeme velmi zvědaví, co nám přinese Džidda.

Související zprávy