logo F1live.cz

V Las Vegas bude mimořádně chladno. Až tak chladno, že by se mohl trápit i Red Bull.

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 11. 2023

Teplota v Las Vegas se během konání velké ceny vyšplhá pouze na přibližně deset stupňů Celsia. Na trati tak budou panovat nepříznivé podmínky, před kterými se má tentokrát na pozoru i dominantní Red Bull. Podle Sergia Péreze bude mít tým z Milton Keynes stejně jako ostatní stáje co dělat, aby se s nástrahami trati vůbec vypořádal a oproti svým konkurentům nebude v žádné výhodě. Závod ve městě hříchu bude pro Rakušany jednoduše velkou neznámou.

Před závodem v Las Vegas se jednotlivé týmy startovního pole a jejich inženýři zamýšlejí nad tím, jak to bude ve městě hříchu se zahříváním pneumatik. V státě Nevada bude totiž o víkendu mimořádně chladno, což může v kombinaci s novou a kluzkou pokrývkou asfaltu způsobit pilotům nemalé problémy.

Na pozoru jsou i v garáži Red Bullu. Stejně jako ostatní stáje, ani Rakušané nevědí předpovědět, komu budou podmínky v Las Vegas nejvíce nahrávat. Vedení stáje a Sergio Pérez však avizují, že jim pro tentokrát určitě ne.

„Myslím si, že se zahříváním pneumatik to tam bude (v Las Vegas) velmi problematické. Z tohoto hlediska pro tentokrát pravděpodobně nebudeme ve výhodě,“ vyjádřil se Sergio Pérez, který však nevěděl říci, do jaké míry se Red Bull bude nebo nebude s pneumatikami trápit.

„Tyto podmínky je totiž velmi těžké simulovat, a to i tehdy, když víme, kterým směrem bude vítr foukat,“ vysvětlil aktuálně druhý muž šampionátu, který říká, že když už nic jiného, alespoň bude závod díky nepříznivým podmínkám zajímavý.

„Domnívám se, že náročné povětrnostní podmínky budou dobré pro závod,“ poznamenal. „Jsou tu velmi dlouhé rovinky s dlouhými brzdnými zónami, takže očekávám, že to bude dobrá trať na závodění.“

Jelikož se Las Vegas nachází v relativní blízkosti mexických hranic, Pérez se bude moci spolehnout na masivní podporu mexických fanoušků, kterým bude mít vzhledem na nepovedený závod ve své domovině co vynahrazovat.

„Po víkendu v Mexiku pravděpodobně nejsou ve velmi dobré náladě. Do konce sezóny však zbývají ještě nějaké příležitosti (na dobrý výsledek). Očekávám, že se ve Vegas budu těšit velké podpoře,“ zakončil Pérez.

Už jen doufat, že Mexičané nebudou do Las Vegas mířit nadarmo. Odvděčí se Pérez svým příznivcům dobrým výsledkem a připíše si konečně alespoň pódium?

Související zprávy