logo F1live.cz

Ani Verstappen není z kamene. Na jeho jízdě jsem viděl ten hněv, prozradil Jos

F1 Grand Prix of Las Vegas – Race
© LAS VEGAS, NEVADA – NOVEMBER 18: Jos Verstappen celebrates with Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing in parc ferme during the F1 Grand Prix of Las Vegas at Las Vegas Strip Circuit on November 18, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202311190137 // Usage for editorial use only //
Milan Kubala
Milan Kubala20. 11. 2023

Max Verstappen bojuje až do posledníoh závodu a do posledního kola sezóny bez ohledu na to, zda má titul dávno v kapse nebo ne. Jos Verstappen si toho všiml během neděle v Las Vegas a na jízdním stylu svého syna, na němž prý byl patrný hněv trojnásobného šampiona z pětisekundové penalizace.

Mladík ve službách červených býků si trest vysloužil za to, že v první zatáčce vytlačil z trati Charlese Leclerca. Nejprve ho odmítal, ale pak se s ním musel smířit. Toto smíření se však nerodilo snadno.

„Viděl jsem, že s penalizací není moc spokojený. Na jeho jízdním stylu jsem si všiml, že je trochu naštvaný,“ prozradil Jos Verstappen, který svého syna velmi dobře zná, vždyť ho už od útlého dětství učil, jak zvládat i podobné situace.

Na tomto příkladě vidíme, že nikdo není z kamene. I rekordmana této sezóny, který už nečelí prakticky žádnému tlaku, může rozhodit verdikt komisařů. Hněv však byl oprávněný. Tento trest se mohl výrazně podepsat pod ztrátu vítězství, kdyby do závodu nezasáhl výjezd bezpečnostního vozu.

Paradoxně mu pomohlo, že na trati nechal rozlámanou koncovou lištu svého předního křídla. Zbytek závodu odjel bez ní, ale už před Leclercem. „Kousek se mu odlomil, ale auto nebylo poškozené. Díkybohu, že Maxovo přední křídlo nebylo nutné vyměnit.“

„Na tvrdé sadě byl spokojený. Po drobení středních pneumatik v prvním stintu to skutečně dobře zvládal,“ chválil svého syna Verstappen. Následně vysvětlil, proč Max zastavil okamžitě po Leclercově úspěšném manévru. „Drolení pneumatik znamená, že nemůžete tak dobře zatáčet a navíc vám déle trvá, než můžete naplno sešlápnout plynový pedál. Proto ho zavolali na zastávku. Nakonec měl ale skvělý závod v Las Vegas.“

Nizozemec se po skončení programu vydal oslavit vítězství do klubu ve společnosti DJ Martina Garrixe a Landa Norrise. Byla to zasloužená odměna po vydařeném dni. „Byl to vzrušující závod. Díky dlouhým rovinkám jsme viděli hodně předjíždění. Sledovat tenhle závod byla zábava,“ zhodnotil Jos Verstappen.

Související zprávy