logo F1live.cz

Pokud se Ricciardo vrátí do formy, bude povýšený do Red Bullu, myslí si Buxton

Martin Trenkler
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár22. 11. 2023

Sergio Pérez stráví v Red Bullu ještě jeden rok, po kterém si téměř jistě sbalí kufry. Kdo ho nahradí, je zatím nejasné. Největším favoritem na získání sedačky v Red Bullu je podle většiny odborníků, včetně Willa Buxtona, Daniel Ricciardo. Brit se domnívá, že Australanovi stačí na to, aby byl povýšen, předvést jen málo – konkrétně se vrátit do jak-tak dobré formy.

Pod Sergiem Pérezem se už měsíce houpe židle a čím dál častěji se mluví o jeho nahrazení. Vedení Red Bullu ale trvá na tom, že kontrakt s Mexičanem splní a do konce nadcházející sezóny si ho ve svých řadách ponechá. Následně setrvání v týmu mu však negarantuje, a to podle Willa Buxtona proto, že přesně ví, koho na jeho místo dosadí – Daniela Ricciarda.

Buxton se totiž domnívá, že Red Bull poskytl Danielovi Ricciardovi místo v AlphaTauri jen proto, aby na Sergia Péreze vyvíjel tlak a nakonec ho nahradil. „Pokud bude Daniel (Ricciardo) sedět v AlphaTauri, pozice Sergia Péreze bude ohrožena,“ uvedl Buxton v podcastu The Fast and The Curious.

„A to z toho důvodu, že jediný důvod, proč je Daniel v AlphaTauri, je vyvíjet na něho tlak. Myslím si, že Red Bull zároveň přišel na to, že jediný jezdec, který může nahradit Daniela, je Daniel. Pokud by se Daniel vrátil do své staré formy, potom ho posadí do auta vedle Maxe, protože to byla nejlepší jezdecká sestava, jakou kdy měli. Navíc, Daniel s Maxem opravdu dobře vycházeli a Max k Danielovi vzhlížel a respektoval ho.“

Buxton si je však vědom toho, že po letech odloučení by spolupráce Verstappena s Ricciardem vypadala úplně jinak. Jinými slovy, jezdci by si více vyrovnanými partnery nebyli a Australan by se musel smířit s pozicí týmové dvojky.

„Nemyslím si, že by jejich spolupráce byla stejná (jako dříve), protože Max se propracoval na úroveň, která přesahuje téměř každého jezdce a vlastně celou Formuli 1,“ uzavřel Buxton.

Související zprávy