logo F1live.cz

Podarí se jezdcům Alfy Romeo dostat se do Q3? Levou zadní, naznačuje Bottas

Martin Trenkler
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár24. 11. 2023

V garáži Alfy Romeo panuje po pátku spokojenost. Ve druhém tréninku, který má výpovědnější hodnotu, totiž obsadili jezdci týmu z Hinwilu solidní čtvrté, respektive sedmé místo a své konkurenty nechali daleko za sebou. Před sobotní kvalifikací, která bude křtem ohněm, jsou proto Fin a Číňan plní optimismu.

V Alfe Romeo mají po pátku důvod k radosti. Stejně jako před týdnem, i tentokrát vykročili do víkendu správnou nohou. Na rozdíl od závodu v Las Vegas by si však z Abú Zabí rádi odvezli nějaký ten bod. Proto se Bottas s Čou snažili před mikrofony novinářů krotit vášně a zachovat si vážnou tvář. Meziřádkový optimismus ale skrývali jen těžko.

„Páteční tréninky byly tak trochu neobvyklé. Prvního tréninku se zúčastnilo hodně nováčků, zatímco během toho druhého byly dvakrát vyvěšeny červené vlajky,“ zhodnotil páteční program Valtteri Bottas. „Proto jsem přesvědčen o tom, že ne každému se podařilo složit dobrá kola, je tak těžké říct, jak přesně na tom jsme, ale nevypadá to špatně. Z auta mám dobrý pocit, z dneška jsme vzhledem k okolnostem vytěžili maximum.“

V tom, zda naváže na předchozí víkend a dostane se spolu s týmovým kolegou v sobotu do závěrečné části kvalifikace, má 34letý matador celkem jasno: „Aspoň se o to musíme pokusit. Když se nám to podařilo v Las Vegas, nevidím žádný důvod, proč by se nám to nemělo podařit i tady.“

V obdobně pozitivním duchu jako Bottas se vyjádřil i Kuan-jü Čou, který by se po nevýrazném období nepochybně velmi rád vrátil na body.

„Je dobré vidět, že jsme dokázali držet tempo s konkurenty. Těší mě také, že co se týče mě samotného, cítím se vzhledem k výkonnosti auta sebevědomější. Zavedli jsme několik malých vylepšení, které se zdá, fungují přesně tak, jak mají. Zdá se, že naše páteční rychlost byla dobrá, ale musíme neustále pokračovat v pokroku, protože ostatní nespí. S dosavadním vývojem jsem ale spokojený,“ doplnil Čou.