logo F1live.cz

Je nám líto, že Vettel nestihl posbírat ovoce své práce, zní z Aston Martinu

Sebastian Vettel
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár29. 11. 2023

Sebastian Vettel má nemalý podíl na letošním pokroku Aston Martinu, protože to byl právě on, kdo přinesl do britského týmu know-how z top týmů, jakými jsou Ferrari či Red Bull. Pokrok, na kterém se podílel, se mu však na trati už do výsledků proměnit nepodařilo. V tom nejlepším totiž celek ze Silverstone opustil a veškerou slávu tak přenechal Fernandovi Alonsovi. Vedení stáje však na Vettelův přínos nezapomíná a pravidelně mu adresuje slova plná vděku. Jinak tomu nebylo ani tentokrát.

Přišel, pomohl, odešel – asi tak by se dalo popsat působení Sebastiana Vettela v Aston Martinu, který pomohl pátému týmu minulého šampionátu v jeho začátcích a opustil ho těsně předtím, než začal výrazně postupovat.

Vettelovi, který z aktuálních úspěchů Aston Martinu takříkajíc nevytěžil žádný užitek, se to vedení týmu snaží vynahradit tím způsobem, že ho při všech možných příležitostech opakovaně chválí za přínos.

Stalo se tak i nedávno, kdy si po zisku historického pátého místa v Poháru konstruktérů vzali čtyřnásobného šampióna na mušku Mike Krack a Tom McCullough.

„Má na tomto úspěchu svůj podíl,“ uvedl šéf týmu Mike Krack, jehož slova cituje Motorsport-total.com. „Když k nám přišel, měl za sebou působení ve dvou týmech, které vyhrály mistrovství,“ navázal na svého nadřízeného šéf traťových inženýrů Tom McCullough, který pochválil Němce za to, že přinesl do týmu „mnoho malých detailů“ a byl rovněž „neúnavným pracovníkem“.

Mrzí ho jen jedno – že Vettel nesklidil ovoce své práce. „Za dva roky, co tu byl, jsme mu neposkytli dostatečně dobré auto,“ povzdechl si Brit. „Až na konci jeho druhého ročníku jsme dosáhli pokroku. Je mi líto, že netěžil z letošního auta,“ dodal McCullough.

Související zprávy