logo F1live.cz

Terorista Daniel se snažil všechny zabít. Rozloučení v Japonsku přineslo usměvné okamžiky

Max Verstappen a Daniel Ricciardo na Honda Thanks Day
© Screenshot
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 12. 2023

Konec kalendářního roku a konec sezóny Formule 1 přinášejí také několik příjemných povinností. Galavečer při příležitosti předávání cen je asi nejvýznamnější z nich, ale své akce pořádají i jednotlivé týmy. Jedna taková se konala na japonském okruhu Motegi.

Tam se Honda rozloučila se sezónou. Nešlo jen o Formuli 1. Na známé trati se objevil například i motocyklový jezdec Marc Marquez, který se loučí s Hondou po dlouhých letech, objevili se tam i juniorní závodníci Hondy nebo Red Bullu, ale hlavně všichni čtyři piloti Formule 1, které letos poháněly motory japonské automobilky.

Júki Cunoda a Sergio Pérez dokonce osedlali staré monoposty z roku 2021 a předvedli přítomným fanouškům několik kousků. Přišel i Max Verstappen, který se se svým týmovým kolegou zúčastnil motokárového závodu. Jak se dá očekávat, všechnu show a pozornost si pro sebe uzurpoval Daniel Ricciardo. Ten se zjevně rozhodl, že když je to exhibice, tak to pořádně roztočí a v motokárovém závodu takto nekompromisně sestřelil Maxe Verstappena.

„Závod začal celkem dobře, ale pak se Daniel rozhodl, že se z něj stane terorista. Doslova se snažil všechny na trati zabít,“ řekl s úsměvem Verstappen. Právě o úsměvy šlo na této akci, na kterou přišlo mnoho japonských fanoušků. „Vlastně jsme si na to už tak nějak zvykli, protože na závody v Japonsku chodí vždy velké množství oddaných fanoušků. Byl to skvělý den.“

Zábava však neskončila a další usměvavý moment přišel na stupních vítězů, když Ricciardo s Verstappenem připravili o čepici nejmenšího člena týmu.

Vrcholem dne byly určitě předváděcí jízdy Sergia Péreze a Júkiho Cunody v monopostech RB16B a AT02. Musíme ale říci, že nechybělo mnoho a japonský mladík své auto skoro rozbil. Jak vidíte i na videu, do zdi opravdu neměl daleko. Naopak, Checo to zvládl mnohem lépe.

„Rád bych všem krásně poděkoval a popřál krásné svátky. Uvidíme se brzy zase ve Formuli 1. Užívejte si čas s rodinou, buďte šťastní a zdraví. Všem vám přeji jen to nejlepší,“ vzkázal přítomným fanouškům Pérez.