logo F1live.cz

AMuS: Nový šéf Audi podporuje projekt F1

Audi, ilustračné
© Twitter/Audi
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 12. 2023

Může Formula 1 přijít o svou nejnovější akvizici? Když automobilka Audi jmenovala v září nové představenstvo, objevily se v německých médiích spekulace, že tento sen Němců a F1 by se mohl rychle skončit. Zlověstné ticho kolem Audi tomu nasvědčovalo, ale podle německého magazínu Auto Motor und Sport nejsou jakékoli obavy na místě.

Výměna stráží v představenstvu německé automobilky vyvolala určité pochybnosti. Velcí podporovatelé vstupu Audi do Formule 1 jsou pryč a na jejich místo nastoupil například i nový generální ředitel Gernot Döllner, který není považován za velkého fanouška motoristického sportu. Přesto se však podle Manager Magazin a Auto Motor und Sport nad projektem nestahují mraky.

Poslední setkání vedení automobilky se mělo podle jmenovaných zdrojů zabývat hlavně problémy při produkci aut. V úplném závěru však prý proběhla i krátká diskuse o projektu ve Formuli 1. „Není překvapením, že na konferenci padla i otázka ohledně současného stavu týmu F1. Údajně na ni odpověděl hlavní vývojář Oliver Hoffmann osobně. Inženýr vysvětlil, proč je Formula 1 pro Audi tak cenná. Ukonečení projektu nebylo po skončení jeho prezentace na stole,“ píše Auto Motor und Sport.

„Šéf skupiny Döllner explicitně nepodpořil stanoviska, která zazněla na konferenci, ale podle informací Auto Motor und Sport i on podporuje tento projekt. Právě uplynula stodenní lhůta, během které byl podle pravidel Audi povinen dodržovat mlčení na veřejnosti. Dá se proto očekávat, že sám Döllner se k tématu brzy veřejně vyjádří,“ uvádí Auto Motor und Sport.

Něco takového bychom rozhodně uvítali, protože nás zajímá nejen stanovisko vedení Audi k tomuto projektu, ale také postup prací. „Díky zelené od nejvyšších představitelů by se teď měly skončit spekulace o možných scénářích odchodu, který by v tuto chvíli nedával příliš smysl. Došlo by tím k přílišnému poškození dobrého jména skupiny a počáteční investice by se stala zbytečnou,“ uvedl Auto Motor und Sport.