logo F1live.cz

Vůbec by mi nevadilo, kdybych musel ukončit kariéru ve Ferrari, prohlásil Sainz

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 12. 2023

Carlos Sainz momentálně jedná s Ferrari o prodloužení smlouvy. Po skončení sezóny 2024 mu má skončit současný kontrakt a rád by ho prodloužil co nejdříve a na co nejdelší dobu. Ferrari je prý jeho splněným snem a kdyby v týmu měl zůstat až do konce kariéry, vůbec by mu to nevadilo.

Ferrari není prokletím, Ferrari je nejlepší příležitostí na titul, myslí si pilot stáje Carlos Sainz. Ten strávil poslední rok snahou vybojovat si v Maranellu přednostní postavení. Po Velké ceně Singapuru to skutečně vypadalo, že španělský závodník odjede ze souboje s týmovým kolegou Charlesem Leclercem jako vítěz, ale závěr sezóny a výkony monackého závodníka strhly momentum opět na druhou stranu garáže.

„Jsem v té nejlepší možné pozici pro boj o titul, o tom není pochyb,“ prohlásil Sainz pro DAZN. „Dokud se nenacházíte uvnitř Ferrari, nemůžete to zažít. V podstatě reprezentujete celou zemi. V práci, na trati a při tréninku jsem se zedřel, abych se stal mistrem světa s Ferrari.“

„Jsem tak šťastný, že jsem součástí Ferrari, že momentálně nevidím žádný datum spotřeby. Doufám, že mám před sebou mnoho, mnoho let a vůbec by mi nevadilo, kdybych všechny strávil v červeném. Mou hlavní motivací je titul mistra světa. Pokud se mi to podaří s Ferrari, bude to ještě lepší. Musíme se o to pokusit v roce 2024 a podle mě na to máme všechny kapacity,“ věří španělský závodník.

„Nesmíme zapomínat, že během některých víkendů jsme byli rychlejší než Max Verstappen a Red Bull v kvalifikacích. Je však pravda, že v závodě nás porazili. Myslím si, že Max se dokáže postarat o rozdíl, ale také Red Bull,“ dodal Sainz.

Právě na trojnásobného šampióna a jeho tým se rodák z Madridu zaměřuje. Pečlivě studuje jeho palubní záběry a zkoumá, co dělá nejen závodník, ale i jeho auto. I jeho týmový kolega Charles Leclerc v jednom ze svých nedávných rozhovorů řekl, že z pohledu na práci pilota z této kamery se naučíte více, než při studování jeho jízdy v těsném závěsu za ním na trati.

„Vždy se najdou závodníci, kteří z pohledu na palubní záběry dělají odlišné věci. Když mám říct pravdu, samozřejmě, že vždy sleduji Maxe Verstappena, protože on je obvykle ten nejrychlejší. Chci si přiblížit, co dělá na trati. Kromě něho studuji i jízdu Landa Norrise. Vím, jaký je dobrý a že na každém okruhu obvykle zkouší odlišné věci,“ řekl španělský závodník.

„Lewis Hamilton a George Russell jsou také dva skvělí závodníci. Samozřejmě, musíme sem započítat i Charlese Leclerca, který je mým týmovým kolegou, a také Fernanda Alonsa a jeho výkony v závodech,“ dodal Sainz.

Španělský závodník velmi dobře ví, co by si přál pod stromeček. V podstatě to samé, co zřejmě každý závodník na roštu. „Rád bych dostal vítězné auto. Rád bych jel na každý závod s tím, že mohu vyhrát,“ prohlásil s velkou nadějí rodák z Madridu.