logo F1live.cz

Krack si pochvaluje Alonsovo nasazení: Neustále mi od něj přicházejí zprávy na WhatsApp

Fernando Alonso
© Twitter/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár26. 12. 2023

Mike Krack si nemůže vynachválit přínos Fernanda Alonsa pro Aston Martin. Lucemburčan ocenil zejména jeho přístup, který je doslova a do písmene ukázkový, místy až dokonce otravný. Šéfovi Aston Martinu totiž chodí od 42letého matadora na WhatsApp záplava zpráv.

Aston Martin se v roce 2023 postaral o historický úspěch. Tým se sídlem v Silverstonu obsadil v Poháru konstruktérů solidní pátou příčku a zásluhou Fernanda Alonsa si připsal na konto vůbec první pódiová umístění.

Krack proto na rodáka z Ovieda nedá dopustit – a nejen pro jeho výkony na trati. Lucemburčan stejně tak oceňuje Španělův přístup v zákulisí a závodníkovu neochvějnou vůli neustále postupovat.

„Fernandův přístup je prostě výjimečný,“ vyslovil se na adresu mistra světa z let 2005 a 2006 Mike Krack. „Pohání nás a dělá nás lepšími. Je nesmírně ambiciózní a chce víkend co víkend bojovat o pódia. Zkušenosti, které se sebou přináší, jsou k nezaplacení, ale stejně tak i jeho odhodlání.“

„Není jedním z těch jezdců, kteří jsou viditelní pouze během soutěžního víkendu, odvedou si svou práci a pak se znenadání vypaří. Vždy přijde s nějakou otázkou nebo mi pošle zprávu na WhatsApp. Neustále hledáme oblasti, ve kterých bychom se mohli zlepšit. To, že vám nonstop postává za zády, vám dává veškerou potřebnou motivaci.“

Fernando Alonso si během prvního roku v garáži Aston Martinu zvykal na zcela nové prostředí a stejně tak typologicky odlišný monopost. Navzdory této skutečnosti předváděl výkony jako z jiné galaxie. Mike Krack si ale myslí, že to nejlepší ještě skrývá v talonu.

„Těším se na to, co předvede v roce 2024, když už bude po roce stráveném v Aston Martině v týmu plně udomácněn,“ nechal se slyšet jednapadesátiletý inženýr.

Související zprávy