logo F1live.cz

Kdo bude v roce 2025 závodit po boku Verstappena? Jordan je za návrat Albona

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár7. 1. 2024

Dny Sergia Péreza v Milton Keynes jsou, zdá se, sečteny. Mexičanovi kontrakt s Red Bullem vyprší po roce 2024 a je nepravděpodobné, že následně obdrží nový. Kým Rakušané nahradí třiatřicetiletého Severoameričana? Spekuluje se zejména o Landu Norrisovi a Danielu Ricciardovi. Být však Eddie Jordan na místě Red Bullu, uvažoval by o úplně jiném závodníkovi – konkrétně o Alexu Albonovi.

Albon už v Red Bulle v minulosti působil, a to v letech 2019-2020. Na angažmá u „malinovkářů“ však nevzpomíná v nejlepším. Celek z Milton Keynes se totiž rozhodl thajsko-britského závodníka po roku půl zbavit a vyměnit ho paradoxně za Sergia Péreze.

Nyní je Albon zařazován do širšího seznamu kandidátů, kteří by mohli Mexičana v Red Bulle nahradit. Vedení „červených býků“ by sice nejraději zlanařilo Landa Norrise, ale podle Eddieho Jordana je nejlepší možnou volbou právě pilot Williamsu.

„Pro Albona mám opravdu velkou slabost,“ nechal se slyšet rodák z Dublinu v podcastu Formula For Success. „Domnívám se, že v některých situacích by se mohl Red Bullu nesmírně hodit. Rád bych ho viděl závodit po boku Maxe (Verstappena), myslím si, že by mohl svými výkony skutečně překvapit.“

Přestože Ir Albona opěvuje, do svého vysněného týmu by sedmadvacetiletého závodníka neobsadil. Pokud by dnes ještě existoval Jordan Grand Prix, první volbou tohoto týmu by byl bezpochyby Charles Leclerc a Lando Norris.

„Jsem velkým fanouškem Charlese Leclerce, a proto bych ho zřejmě obsadil do týmu,“ prozradil Eddie Jordan. „Také by bylo velmi obtížné přehlédnout Lewise (Hamiltona). Čas a přibývající roky však nehrají v jeho prospěch.“

„Uvažoval bych proto dál. Do týmu bych po Lewisovi neobsadil ani Alonsa. Angažoval bych Leclerca a Landa (Norrisa). To by byl můj vysněný tým,“ nechal se slyšet Jordan.

Související zprávy