logo F1live.cz

Za týmového kolegu bych chtěl Norrise, prozradil Verstappen

Max Verstappen
© RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár8. 1. 2024

Osud Sergia Péreza v Red Bulle se zdá být zpečetěn. Mexičan si s největší pravděpodobností po roce 2024 sbalí kufry a dá Milton Keynes jednou provždy sbohem. Kdo ho v takovém případě nahradí? Vedení „červených býků“ se netají tím, že by ve svých barvách vidělo nejraději pilota McLarenu Landa Norrise. Co na to říká Max Verstappen? Tomu nezbývá nic jiného, než se svými zaměstnavateli souhlasit.

Red Bull se o služby Norrise už v minulosti jednou usiloval a zřejmě i stále usiluje. Brit však trvá na tom, že je plně loajální McLarenu, jehož rady nehodlá oslabit. Pokud se však celek z Wokingu v následujících ročnících nezapojí do boje o titul, mladíkova loajálnost může rázem pominout.

V takovém případě přivítá čtyřiadvacetiletého závodníka Red Bull s otevřenou náručí – a stejně tak zřejmě i Max Verstappena. Nizozemec se totiž nechal slyšet, že mít tu možnost, za týmového kolegu by si vybral právě Landa Norrise. Prozradil to v rozhovoru pro Auto Motor und Sport, který Nizozemce pověřil úkolem sestavit co do jezdecké sestavy nejlepší tým.

„Mohu si do týmu vybrat sám sebe? Pokud ano, tak v tom případě si vybírám sám sebe a za týmového kolegu Landa (Norrisa),” uvedl Verstappen. “Vybrat si jedno konkrétní jméno je však obtížné. V současnosti totiž působí ve F1 dobrých pilotů hned několik,” dodal trojnásobný mistr světa .

„Lando je ale ještě velmi mladý a má před sebou skvělou kariéru. Zároveň umí být i velmi rychlý.“ Úřadující šampion byl poté, co prozradil jméno vysněného týmového kolegy vyzván, aby prstem ukázal na nejlepší jezdeckou sestavu na startovním roštu. Tou podle Verstappena světa disponuje McLaren.

„Lando spolu s Oscarem Piastrim, a tedy duo McLarenu. Oba jsou velmi dobří,“ řekl Verstappen. „Lando je jen o něco starší než Oscar, který je nesmírně rychlým nováčkem.

„Stále se má ale co učit, specificky potřebuje zlepšit své závodní tempo. Vidno však na něm, že je šikovný chlapík. Jednoho dne bude bezpochyby vítězit,“ uzavřel rodák z belgického Hasseltu.