logo F1live.cz

Ralf Schumacher nepovažuje Ferrari za hrozbu pro Red Bull. Důvodem jsou jezdci

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 1. 2024

Jsou jezdci největší slabinou Ferrari? Alespoň z vyjádření Frédérica Vasseura můžeme usuzovat, že v týmu si to nemyslí. Ralf Schumacher je však jiného názoru a on považuje právě piloty za důvod, proč Scuderia nebude v následující sezóně vyzývatelem Red Bullu.

Vasseur po skončení sezóny na veřejnosti prezentoval, že jezdci představují nejmenší problém Ferrari a proto je rozumné podepsat s nimi nové smlouvy ještě před startem ročníku 2024. Máme druhou polovinu ledna a ještě se tak nestalo. Mohli by v Maranellu přece jen zpochybňovat své jezdce? Na tuto otázku je ještě brzy, protože ani jedna ze stran s podpisy nemusí spěchat.

Bývalý pilot Ralf Schumacher však označil právě Charlese Leclerca a Carlose Sainze za problém, zvláště když je srovnáme s jezdci Mercedesu a McLarenu. Právě tyto dva týmy by spolu se Scuderií měly v nové sezóně ohrožovat pozici Red Bullu. V podcastu Formula For Success označil bývalý pilot Williamsu či Toyoty právě Mercedes a McLaren za největší vyzývatele Red Bullu. Když ho přerušil moderátor podcastu Eddie Jordan, zda náhodou nezapomněl na Ferrari, Němec reagoval, že nezapomněl.

„Ne, nezapomněl jsem na Ferrari,“ pokroutil Schumacher hlavou s tím, že italský tým opomenul úmyslně. Důvod, proč podle jeho názoru nemůže Scuderia vyzvat Red Bull, jsou právě jezdci.

„Mohli by jim konkurovat, ale podle mě u jejich jezdců nikdy nevíte, čeho se dopustí. Vedou závod a dostanou hodiny nebo do něčeho narazí – nemyslím tím, že narazí do sebe, prostě dělají zbytečné chyby, což je pro mě velmi překvapivé,“ pokračoval Ralf.

„Myslím si, že Fred Vasseur zatím odvádí skvělou práci. Můžete sledovat, že jako skupina společně rostou. Dělají méně chyb než kdysi a jejich zastávky v boxech jsou velmi dobré. V současnosti je však nevidím jako největšího kandidáta na titul, ale možná se mýlím,“ řekl Ralf Schumacher.

Ten se už těší na novou sezónu, která bude dobrým testem i pro Ferrari. Už úvod sezóny prý poskytne potřebné indikace, z nichž bude možné posoudit formu všech týmů včetně Scuderie. „Uvidíme, jak jsou na tom už na předsezónních testech nebo v prvních dvou závodech. Pak to bude podle mě snazší posoudit,“ dodal šestinásobný vítěz velké ceny.