logo F1live.cz

Italové tvrdí, že znají platové podmínky Leclercova kontraktu. Na kolik si Monačan přijde?

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 1. 2024

V táboře Tifosi vládne v posledních několika dnech nadšení. Miláček Ferrari Charles Leclerc prodloužil kontrakt s týmem z Maranella, není však známo na kolik. Stejně tak nejsou známy ani platové podmínky Monačanovy smlouvy – tedy alespoň nám běžným smrtelníkům. Italský deník Corriere della Sera totiž tvrdí, že on těmito údaji disponuje.

Už dříve jsme vás informovali o tom, že z jezdců Ferrari si budou chtít Italové jako první pojistit služby Charlese Leclerce – a tak se také stalo. Monačanovi měl kontrakt vypršet po skončení následující sezóny, ale podle Corriere della Sera setrvá v Maranelle minimálně do roku 2028.

Součástí smlouvy má být i klauzule o přerušení kontraktu, kterou může Leclerc uplatnit nejdříve po roce 2026. Určitě vás také zajímá, na kolik si vlastně Monačan ročně přijde. Corriere della Sera tvrdí, že v nejbližších dvou sezónách na zhruba 30 milionů eur.

Pokud se Leclerc v nadcházejících letech rozhodne nevyužít výstupní klauzuli a ve Scuderii setrvá, platově si výrazně polepší. Plat šestadvacetiletého pilota by se měl postupně zvýšit až do výše 50 milionů. V případě, že závodník Ferrari zaknihuje i nějaké to vítězství či nedejbože zvítězí v šampionátu, může samozřejmě počítat i se štědrými bonusy.

V souvislosti s Leclercovým týmovým kolegou Carlosem Sainzem média prozatím mlčí. Rozhovory údajné probíhají, ale v jakém jsou stádiu, snad nikdo neví. Navíc, Sainz je v současnosti čím dál více spojován s přestupem do Audi, takže není vyloučeno, že rady Ferrari v blízké budoucnosti opustí.

Související zprávy