logo F1live.cz

Leclerc věděl o příchodu Hamiltona před podpisem smlouvy, zní z Itálie

Lewis Hamilton a Charles Leclerc
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 2. 2024

Přestupová bomba století se zrodila úplně z ničeho. Nikdo to nečekal, nikdo to nepředpokládal a i když italská média milovala spekulace spojující Lewise Hamiltona s Ferrari, na světlo světa se tentokrát dostaly „jen“ nějakých dvanáct hodin před oficiálním oznámením. O dvanáct měsíců tak začneme dostávat odpovědi na otázky, které nás celé roky zajímaly.

Jak bude vypadat spolupráce Lewise Hamiltona a Ferrari? Čeká ho zcela odlišné prostředí a zcela odlišná výzva, ale lákadlo jménem Ferrari a hlavně zisk titulu s tímto týmem, byly prostě příliš silné. Dnes už není možné říci, že by Hamilton přišel do hotového týmu a nepřijal výzvu. Ferrari je největší výzva ve Formuli 1 a celý svět se těší, až to v roce 2025 uvidí.

„Nemyslím si, že Lewis bude mluvit italsky, protože to není jednoduchý jazyk. Nechá mluvit svou jízdu a pokusí se získat osmý titul s Ferrari,“ řekl korespondent italské televize Sky Carlo Vanzini.

„Vše to začalo ještě v noci z úterý na středu. Později odpoledne se objevily spekulace, že se vyskytl nějaký problém s kontraktem Carlose Sainze. Nic nebylo podepsáno a my jsme se ptali, proč tomu tak je. Vyskytl se nějaký problém? Později jsme se dozvěděli o Lewisovi. Bylo to šílené a nemohli jsme tomu uvěřit. Naši kolegové z Corriere della Sera se rozhodli napsat tento příběh o Lewisově příchodu.“

„Je to manželství, které musíte uzavřít. Pokud dobře víme, tak za posledních deset let byli John Elkann a Ferrari třikrát blízko k dohodě s Lewisem. Jsou to však skvělé zprávy pro Formuli 1, pro Ferrari a pro italské fanoušky,“ dodal Vanzini.

Jaká však byla celková situace ve Ferrari? Spekulovalo se, co na tyto novinky asi říkají Charles Leclerc a Carlos Sainz. Dnes je jasné, že druhý jmenovaný si bude muset najít nový tým. Podle Italů však byly všechny strany o všem včas informovány.

„Pokud víme, tak Carlos má jistotu, že v roce 2024 bude jezdit za Ferrari. Také víme, že si nedělá starosti. Jeho management a Carlos už minulý týden věděli o Lewisově příchodu, stejně tak o tom věděl Charles Leclerc před podpisem své smlouvy. Carlos má otevřené možnosti, možná přestoupí do Aston Martinu nebo do Audi, se kterým jeho otec vyhrál Rallye Dakar,“ řekl Vanzini.