logo F1live.cz

Leclerc: Dvě nebo tři vítězství mi nestačí

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 2. 2024

Každý by chtěl vyhrávat co nejvíce, ale každý si je velmi dobře vědom reality minulé sezóny. Red Bull vyhrál 21 z 22 velkých cen a do této sezóny vstupuje s přirozenou výhodou. Jedinou otázkou je, zda se soupeřům podaří alespoň přiblížit. Přitom není žádným tajemstvím, jaké ambice má každý rok například takové Ferrari.

Charles Leclerc strávil v barvách Scuderie pět sezón a na kontě má pět vítězství. S tímto průměrem se jen těžko můžete měřit s těmi nejlepšími, i když Kekemu Rosbergovi se v roce 1982 podařilo jako jedinému v historii získat titul s jediným vítězstvím v celé sezóně. Jak však řekl známý reportér té doby Nigel Roebuck, byl to „ošklivý rok poznamenaný tragédiemi, neshodami, chamtivostí, a přesto paradoxně přinesl některé z nejpamátnějších závodů, jaké jsme kdy viděli“.

V dnešní době, kdy kalendář sestává z 24 velkých cen, však opravdu nemůžete očekávat, že se vám podaří získat titul s jediným vítězstvím na kontě. Charles Leclerc proto ví, co potřebuje udělat, i když to nebude vůbec jednoduché.

„Ne, dostat se na stupně vítězů nestačí,“ řekl monacký závodník. „Tím chci říct, že já chci vyhrát co nejvíce závodů a na konci sezóny se vše spočítá. Stejně tak musíme počkat alespoň na první závod, abychom zjistili, jak jsme konkurenceschopní.“

„Teď je velmi těžké nakreslit celkový obraz, jak na tom budeme po prvním závodě. Musíme si prostě počkat. Pro mě však nejsou cílem dvě nebo tři vítězství. Já chci vyhrát co nejvíce závodů,“ prohlásil Leclerc.

Pro některé to možná zní odvážně, ale taková by měla být logika každého sportovce. Jak řekl i Fernando Alonso, on ve Formuli 1 nezávodí pro zábavu, ale z touhy po vítězstvích a úspěších. Prý kdyby tuto ambici neměl, už dávno by ukončil kariéru. To je jasně cítit i z vyjádření Charlese Leclerca ohledně jeho nové smlouvy s Ferrari.

„Miluji Ferrari a cílem mé kariéřy je vyhrát titul s Ferrari. Udělám úplně vše pro to, aby se mi to podařilo. Právě jsem podepsal novou smlouvu, takže o mé budoucnosti teď nechci mluvit,“ odkázal Leclerc.

Související zprávy