logo F1live.cz

Vím jen to, že Red Bull vypadá být velmi rychlý, řekl Sainz.

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 2. 2024

Carlos Sainz má zatím v předsezónních testech trochu více štěstí než Charles Leclerc. Ten jel dvakrát dopoledne, což je ve srovnání s odpolednem méně reprezentativní část dne. Monacký závodník navíc ve čtvrtek přejel přes poklop, což značně zkrátilo jeho program a naopak prodloužilo ten Carlose Sainze. Pro Španěla je to však při hledání nového týmu jen malou útěchou.

Rodák z Madridu ovládl čtvrteční program s nejrychlejším časem. Je však třeba říci, že ho dosáhl na měkčí směsi C4, kterou příští víkend na úvodní Velké ceně Bahrajnu ani neuvidíme v akci. Nejměkčími dostupnými pneumatikami budou směsi C3, na kterých zajel svůj nejrychlejší čas Sergio Pérez, což ve finále znamená, že ve čtvrtek se na statusu Red Bullu jako hlavního favorita nic nezměnilo.

Ještě před svou odpolední směnou předstoupil před novináře Carlos Sainz, který podobně jako všichni ostatní odmítl dělat zvláštní závěry. Jeho postoj ohledně Red Bullu však působil poměrně jednoznačně. „Jezdíme s úplně novým autem, které je zdá se hned od začátku v dobrém okně,“ řekl po prvním dni testů Sainz.

„Skenujeme naše nastavení a zkoumáme auto zhora-dolů. Zatím se zdá, že odpovídá a reaguje dobře. Pokud jde o výkonnost, tak nemám ani tušení. Mohu říct jen tolik, že Red Bull vypadá být velmi rychlý, ale kromě toho nic více,“ řekl pilot Ferrari.

Toho čeká posledních 24 velkých cen v červeném dresu. Patří k nejzajímavějším položkám na přestupovém trhu a je vděčným cílem přestupových spekulací. Zatím je spojován spíše s Audi než s Mercedesem, ale sám Carlos zatím na toto téma nemá co říct.

„Pokud jsem si mohl užívat něco v posledních pár letech, byla to stabilita. Toto bude můj čtvrtý rok s tímto týmem. Cítím se připraven na svou čtvrtou sezónu a další výzvu s Ferrari,“ řekl Sainz.

„Samozřejmě, příští rok se představím v jiném týmu. Stále nemám tušení, kam se nakonec vydám, ale dopřeji si čas na správné rozhodnutí pro mě a mou kariéru do dalších tří nebo čtyř let. Když to chci udělat pořádně, potřebuji čas, abych prozkoumal celou situaci, promluvil si s týmy a zjistil, kdo mi nabízí nejlepší šanci na zisk titulu mistra světa v budoucnosti,“ dodal španělský závodník.