logo F1live.cz

V Maranelle jsem ještě nebyl, tvrdí Hamilton. Piero Ferrari však říká něco jiného

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár25. 2. 2024

Sedminásobný šampion se před několika dny v Bahrajnu vyslovil, že do Maranella dosud nezavítal, a poprvé se tak stane v roce 2025. Tato informace je však v rozporu s tvrzením Piera Ferrariho, který říká, že Brit italské městečko už navštívil, a to nejen jednou.

Hamilton se rozhodl po sezóně 2024 ukončit pracovní poměr s Mercedesem a přestoupit do Ferrari sídlícího v Maranelle, ve městě, kterému se 39letý závodník dosud údajně vyhýbal jako čert kříži a které hodlá poprvé navštívit až v roce 2025.

„Nikdy jsem tam nebyl. Své první Ferrari jsem si koupil v roce 2010, tuším, že jsem se tehdy takhle obdaroval. Už ho nemám. Jelikož jsem byl v Mercedesu, nemyslel jsem si, že by byl dobrý nápad vydat se do Maranella,“ vyslovil se nedávno Hamilton, který podle všeho nemluvil tak úplně pravdu.

Syn zakladatele týmu z Maranella Piero Ferrari totiž tvrdí, že Brit v minulosti městečko na severu Itálie navštívil, a to hned několikrát. „Je náš zákazník a do továrny zavítal už několikrát,“ poznamenal 78letý Ital. „Poprvé sem přijel s cílem koupit si jedno z našich aut.“

„Není jen rychlým závodníkem, ale stejně tak přechovává lásku ke sportovním superautám. Ferrari v jeho garáži nemohlo chybět. Konkrétně si pořídil model s názvem LaFerrari. Do Maranella přišel z toho důvodu, aby nás seznámil s tím, jak chce mít nastavené auto. Při této příležitosti jsme se srdečně zvítali,“ prohlásil Ferrari pro Quotidiano Nazionale.

Kromě koupě auta měl Hamilton k návštěvě Maranella ještě jeden důvod: pilot Mercedesu se měl údajně nabídnout Ferrari, ačkoli šlo zřejmě jen o zdvořilostní žert.

„Lewis během návštěvy zavtipkoval: ´Pokud počkáte dvanáct měsíců, tak k vám přestoupím.´ V týmu jsme však v té době měli Vettela a se Sebem jsme byli spokojeni,“ řekl syn Enza Ferrariho. „Navíc, Hamilton zavítal do Maranella akorát v momentě, když jsme s Vettelem prodloužili smlouvu,“ dodal.