logo F1live.cz

Sainze staršího viděli ve společnosti Helmuta Marka: Nic to neznamená, tvrdí pilot Ferrari

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Tomáš Masár
Tomáš Masár26. 2. 2024

Carlos Sainz si musí pro rok 2025 hledat nové působiště. Jedním z týmů, kam by mohl zamířit, je v současnosti dominantní Red Bull. O Španělův přestup do Milton Keynes se bude nepochybně zasazovat závodník otec, který chce pro svého synátora jen to nejlepší, a který minulý čtvrtek vedl družný rozhovor se šedou eminencí Red Bullu Helmutem Markem. Samotný jezdec však zatím tvrdí, že se ještě nerozhodl a od podepsání jakéhokoli kontraktu je prozatím na míle vzdálen.

Sainz bude po roce 2024 nucen ve Ferrari uvolnit místo Lewisu Hamiltonovi a zamířit do jednoho z konkurenčních týmů Scuderie. Kam přesně, však v současnosti není známo. Jisté je jen to, že takový tým bude muset splňovat dvě kritéria. Jaké? O tom řekne více samotný závodník.

„Vyberu si takový tým, který mi umožní co nejdříve vyhrávat v závodech a pohybovat se vpředu,“ nechal se slyšet devětadvacetiletý rodák z Madridu. „Určitě se však budu zaměřovat i na stabilitu a na to, jaké budou střednědobé a dlouhodobé vyhlídky týmu z hlediska stability. Důležité bude vybudovat silný tým, který bude rozumět jezdci a naopak. Důraz budu klást na tyto dva atributy a s rozhodnutím si dám pořádně na čas.“

I když jsou největšími favority na získání Sainze Red Bull, Audi a Mercedes, Španěl říká, že jednání povede s každým jedním zájemcem.

„Bude třeba poslechnout si všechny nabídky a zjistit, co kdo nabízí a má na mysli,“ řekl dvojnásobný vítěz závodu. „Pak si ze všech možností vyberu tu, která bude nejlepší pro moji kariéru jako jednotlivce a jako jezdce. Dobré na tom všem je, že mě nesouří čas.“

Že si dává na čas Carlos je jedná věc, ale co jeho táta? Opravdu není třeba hledat v rozhovoru mezi Sainzem starším a Helmutem Markem nic víc?

„Pokud jste viděli mého otce, jak šel pozdravit Helmuta Marka, vězte, že s ním má skvělý vztah, stejně jako my máme dobrý vztah s Totem Wolffem. S každým na startovním roštu je to v této fázi sezóny normální. Navíc, když někoho nevidíte tři nebo čtyři měsíce, je v pořádku ho alespoň pozdravit,“ uzavřel Sainz.