logo F1live.cz

Stroll: Red Bull hodláme v budoucnosti porážet, ale pro rok 2024 jsme si stanovili jiné cíle

Fernando Alonso
© X/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár26. 2. 2024

Jako většina týmů i Aston Martin má nemalé cíle. Britský tým by z dlouhodobého hlediska rád kraloval Formule 1, ale uvědomuje si, že v roce 2024 bude zřejmě ještě táhnout za kratší konec. U moci je totiž momentálně Red Bull, který má nezanedbatelný náskok před zbytkem startovního pole, a který otěže nad šampionátem někomu jen tak nepřenechá.

Tým Red Bull byl v čele s Maxem Verstappenem poslední dvě sezóny naprosto nezastavitelný. Červený býk s holandským býkem za volantem povyhrával drtivou většinu velkých cen a konkurenci v čele s týmovým kolegou Sergiem Pérezem takříkajíc roznesl na kopytech.

Po předsezónních testech to vypadá tak, že se v tomto ohledu nic nezmění ani v roce 2024, ale nepředbíhejme. Red Bull je však jasným favoritem šampionátu a v podstatě žádný z týmů si nedovolí byť jen pomýšlet na sesazení ho z trůnu.

Výjimkou není ani Aston Martin, který si chce sice oproti loňsku polepšit, ale uvědomuje si, že Pohár konstruktérů v nadcházející sezóně ještě asi nezíská.

„Klademe si za cíl postavit rychlejší závodní auto. Takový je náš recept na úspěch,“ zavtipkoval si majitel stáje Lawrence Stroll, který následně zvážněl.

„Red Bull dominuje tomuto sportu posledních pár let, v podstatě od zavedení nových pravidel. A pravdou také je, že Max jezdí skvěle, je ve vrcholné formě. Zdolat je bude určitě velká výzva.“

Avšak nic takového si Aston Martin za cíl prioritně neklade. „Nechceme nutně vyzvat a porazit Red Bull – i když z dlouhodobého hlediska je to pochopitelně naším cílem. Chceme si jen počínat nejlépe, jak budeme vědět. Máme spoustu nápadů, jak toho docílit. Chceme být silnější než loni – to je to, na co se zaměřujeme,“ doplnil Stroll.

Související zprávy