logo F1live.cz

V týmu RB panuje optimismus. Piloti chtějí bojovat o Q3 a o body

Daniel Ricciardo
© X/Visa Cash App RB
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 3. 2024

První volný trénink v Bahrajnu ovládl tým bez jména. Ačkoli jsme ho měli nazývat Visa Cash App RB, všichni byli spokojeni s RB, takže stáj nakonec povolila a prostřednictvím generálního ředitele Petra Bayera oznámila, že pokud už ne Visa Cash App RB, tak raději Racing Bulls. Zatímco se však rozhoduje o názvu a identitě týmu, Daniel Ricciardo a Júki Cunoda jezdí; a jezdí dost rychle.

To potvrdilo i přímé srovnání s McLarenem v prvním volném tréninku. Lando Norris, Oscar Piastri, Daniel Ricciardo a Júki Cunoda byli na trati současně na nejměkčí směsi pneumatik. Nejrychlejší byl nakonec nejstarší z uvedené čtveřice a Ricciarda, zdá se, uspokojil výkon jeho monopostu a cíle před zbytkem víkendu jsou poměrně vysoké.

“Ráno jsme si užívali našich pět minut slávy, ale samozřejmě věděli jsme, že ne mnoho týmů nasadilo měkké pneumatiky. Ačkoli je hezké vidět své jméno nahoře a nadšení médií, věděli jsme, že večer to trochu srovná a získáme lepší obraz o tom, jak na tom skutečně jsme,” řekl po skončení čtvrtečních jízd Daniel Ricciardo.

“Mám pocit, že ve druhém tréninku jsme skončili na dvanáctém místě, ale podle mě jsme o něco lepší. Provedli jsme nějaké změny, ale podle mě můžeme udělat ještě více. Celkově to byl ale dobrý den a uvidíme, jestli v kvalifikaci dokážeme proniknout do nejlepší desítky,” pokračoval rodák z Perthu.

“Myslím, že když v pátek dáme vše dohromady, můžeme bojovat o postup do Q3 a o body v sobotu. Jsem optimisticky naladěn. Vím, že můžeme ještě zrychlit a těším se na studium dat a rozhovor s inženýry dnes večer,” dodal Ricciardo.

Dění v týmu RB budí pozornost i z jiného důvodu. Jeden z pilotů této stáje se už brzy může objevit v kokpitu Red Bullu. Ricciardo se zdá být preferovanou volbou, ale nejprve musí porazit Júkiho Cunodu, který byl sice ve čtvrtek dvakrát pomalejší než týmový kolega a nezněl ani zdaleka tak spokojeně, ale před kvalifikací je vše otevřené.

“Nešlo to hladce a neskončili jsme tak, jak bychom chtěli. Nebylo to jednoduché. Máme na stole spoustu věcí, na které se v noci musíme podívat, ale přesně na to jsou tréninky, takže doufejme, že to před pátkem trochu zlepšíme,” řekl po čtvrtku zamýšleně Cunoda.

“Rád bych se dostal někde kolem desátého místa. Kdyby se nám podařilo postoupit do Q3, bylo by to skvělé, ale to z současného pohledu vypadá jako náročný cíl, takže rozhodně potřebujeme něco změnit a zlepšit,” dodal japonský závodník.

Související zprávy