logo F1live.cz

Slibný start do sezóny, říká spokojeně Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 3. 2024

Třetí a čtvrté místo pro Ferrari na úvod sezóny. Ačkoliv to nezní zvlášť lichotivě, skutečně jde o maximum a více z toho Scuderia v Bahrajnu nemohla vymáčknout. Ve skutečnosti je to ještě příznivý výsledek vzhledem k problémům Charlese Leclerca s brzdami. Carlos Sainz naopak má za sebou hladký den a dosáhl výsledku, který mu na přestupovém trhu určitě pomůže.

Sainzovi nevyšla kvalifikace a poté ani start, když se hned v prvním kole propadl za Sergia Péreze. Poté však začal jeho postup z pátého místa. Hned dvakrát si poradil s Charlesem Leclercem, kterého trápily brzdy – jedna strana byla teplejší než druhá – a také s Georgem Russellem, který zase měl problém s přehřátým motorem.

Pro Carlose je to nakonec pěkné třetí místo a první pódium v sezóně. Po skončení závodu tak byl se sebou velmi spokojený. „Myslím si, že to byl velmi dobrý závod. Po složitém startu jsem se usadil ve vlastním tempu. Po testech jsem věděl, že mám dobré závodní tempo a šel jsem si své,“ řekl po skončení víkendu Carlos Sainz pro televizi Sky.

„Začal jsem předjíždět soupeře a dokázal jsem se udržet za Checem, což dnes nebylo vůbec jednoduché, protože Red Bully měli velmi dobré tempo a dobrou strategii s čerstvými softy. Jsem velmi spokojený a toto je slibný start do sezóny,“ řekl španělský závodník.

Ačkoliv to nebylo za úplně rovných podmínek, dva předjížděcí manévry na týmového kolegu rozhodně posílí Carlosovo sebevědomí před zbytkem sezóny, která bude pro jeho kariéru klíčová. „Budu předjíždět jen, když mám šanci, je to bezpečné a čisté. Stejně jako dnes. Měl jsem dobré tempo, mohl jsem natáhnout svůj první stint a měl jsem trochu výhodu s čerstvějšími pneumatikami, takže předjíždění bylo vždy čisté a bezpečné. Přesně tak se mi to líbí,“ řekl s úsměvem Sainz.

Řeč přišla i na jeho budoucnost, která je stále zahalena rouškou tajemství. Ne že by se o ni musel obávat, vzhledem k jeho výsledkům a zkušenostem nebude mít nouzi o zájemce. Otázkou však je, zda to budou přesně ti zájemci, po kterých touží i Carlos.

„Jsem ve Formuli 1 devět let a jak jsem již řekl minule, ve všech závodech se všem snažím ukázat, co dokážu. Zároveň jsem tu dost let na to, aby každý věděl, co dokážu, když k tomu dostanu správné pracovní prostředí a nástroje. Myslím si, že dnešek je toho důkazem. Nad mou budoucností však přemýšlím jen ve svém volném čase, jinak se soustředím na závody, jak jsem to udělal dnes,“ řekl Sainz.