logo F1live.cz

Cunoda netuší, co bylo cílem týmové strategie: Právě jsem šel předjet Magnussena

Júki Cunoda
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 3. 2024

Júki Cunoda neodcházel z Bahrajnu spokojený se svým týmem. Boxová zeď se v závěrečné fázi závodu rozhodla sáhnout po týmové režii, kterou však nedosáhla nic, jen pořádně naštvala jednoho ze svých jezdců.

Italské stáji, která si jednou říká Visa Cash App RB, jindy VCARB, jindy Racing Bulls a jindy RB, víkend v Bahrajnu nevyšel. Za bodovanou desítkou zaostala o třináct sekund, ale i přesto se v posledních kolech rozhodla Ricciarda posunout dopředu na úkor Júkiho Cunody.

Po šachovnicové vlajce se Cunoda rozhodl svému kolegovi ukázat, co si o takovém zisku pozice myslí. Do zóny pro média přišel již klidný, ale stále bez odpovědi na otázku, co bylo cílem týmové strategie a proč byla načasovaná tak, jak byla načasovaná.

“Právě jsem šel předjet Magnussena. Šel jsem s ním bok po boku na cílové rovince, když mi pár kol před koncem oznámili výměnu pozic,” kroutil hlavou Júki Cunoda, který byl několik kol zaseknutý za jezdcem Haasu. “Pravdu řečeno nerozumím, co si v týmu mysleli. Budu to muset zjistit a pochopit, ale teď tomu nerozumím. Musíme projednat, co si při tom mysleli. Já tomu opravdu nerozumím,” opakoval Japonec.

Ricciardo uvedl, že kdyby Cunoda s výměnou pozic neotálel, měl by mnohem větší šanci dostat se před Haas, i když i on uznal, že na body by to tak či tak nestačilo. Mladší z dvojice jezdců RB však i během posledních kol hlásil, že Ricciardo by měl přidat.

“Člověče, on musí přidat!” ozval se ve vysílačce, na co reagoval jeho inženýr: “Rozumím, Júki. Koncentruj se na svůj výkon.” Cunoda se však ještě jednou ozval svému týmu: “Vůbec není rychlý…”

“Nakonec ho ani on nepředjel,” navázal na tento moment před mikrofony novinářů. Má i vysvětlení, proč to vypadalo, že Ricciardo je rychlejší. “Bylo to jen o tom, že byl na volné trati, díky čemuž měl lepší rychlost. Já jsem byl zaseklý za Magnussenem. Právě jsem ho šel předjet.”

“Je to první závod, potřebujeme toho ještě hodně pochopit. A dnes jsme stejně nebojovali o body,” povzdechl si nakonec.

Související zprávy