logo F1live.cz

Sainz se musel ve čtvrtek přemáhat: Byl to těžký den

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala8. 3. 2024

Carlos Sainz určitě nebude na čtvrtek v Saúdské Arábii vzpomínat v dobrém. Španělský jezdec musel během prvních dvou tréninků zatnout zuby. Jak sám přiznal, vůbec se necítil dobře.

Pilot Ferrari byl již ve středu nucen zrušit svůj mediální program a z okruhu se vrátil do hotelu, kde se pokusil dát před prvním dnem jízd dohromady. I když se mu to nepodařilo, ve čtvrtek usedl do monopostu a přidával i slušné časy.

V úvodním tréninku obsadil šesté místo, nu a po setmění se dostal na sedmou příčku se ztrátou 0,628 sekundy na lídra Fernanda Alonsa. „Byl to náročný den, cítil jsem se špatně. Posledních 24 hodin bylo pro mě velmi těžkých,“ přiznal unavený Carlos Sainz.

Španěl v prvních dvou trénincích nešel s plynem až na podlahu. „Dnes jsem se snažil vyjet na trať a o autě se naučit co nejvíce bez toho, abych tlačil až na limit. Ještě stále na tom nejsem ideálně, ale náš program se nám podařilo dokončit bez problémů.“

Už teď se zdá, že kvalifikace bude boj. „Doufám, že se zítra budu cítit lépe, i když pravděpodobně stále nebudu stoprocentní. Pokud se však budu cítit lépe, umožní mi to jít více na limit a v sobotu podat dobrý výkon.“

Vzhledem ke svým problémům se Sainz odmítl pouštět do analýz kvalifikačního či závodního tempa. Místní okruh klade na jezdce velké nároky, což ještě zvýraznilo jeho handicap.

„Dnes se těžko něco vyčítá z časů. Vše si připravíme a pokusíme se zajet dobrou kvalifikaci,“ pokračoval Sainz. „Na této trati je velmi hodně gripu a je rychlá, což zvyšuje fyzické nároky. Vyžaduje to hodně od auta, ale také od jezdce.“

„Byl to těžký den, ale podařilo se nám ho zvládnout. Teď si odpočineme a zítra se pokusíme vrátit silnější,“ uzavřel čtvrteční program pilot z Madridu.