logo F1live.cz

Carlos Sainz vynechá zbytek víkendu, nahradí ho Oliver Bearman

Carlos Sainz
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala8. 3. 2024

Carlos Sainz vynechá zbytek soutěžního programu v Saúdské Arábii. Ukázalo se, že zdravotní problémy, které ho trápily ve středu a ve čtvrtek, mají vážnější charakter. Španěla v kokpitu nahradí rezervní jezdec Ferrari Oliver Bearman, který ve čtvrtek získal pole position v šampionátu F2.

Zástupci Scuderie Ferrari původně informovali, že Carlose Sainze trápí otrava jídlem. Po dalších vyšetřeních se však ukázalo, že skutečným problémem má být zánět slepého střeva. Z tohoto důvodu bude muset podstoupit operaci, a tak zbytek víkendu vynechá.

„Carlosovi Sainzovi byl diagnostikován zánět slepého střeva, který si vyžádá operaci,“ píše Ferrari v tiskovém prohlášení. „Od třetího tréninku ho nahradí rezervní jezdec Oliver Bearman. Oliver tak nebude pokračovat na tomto podniku v šampionátu Formule 2.“

„Celá rodina Ferrari přeje Carlosovi brzké uzdravení,“ doplnila Scuderia.

Olivera Bearmana čeká premiéra jako hrom. Jen málokdy se stane, aby jezdec odjel svý první závod ve F1 ve barvách legendární Scuderie.

Naposledy se to podařilo Arturu Merzariovi na VC Velké Británie 1972, na které rodák z italské Civenny zaznamenal šesté místo a jeden bod. Dokáže ho Bearman napodobit a bodovat?