logo F1live.cz

Russell si myslí, že mohl startovat čtvrtý: Byla to moje chyba

George Russell
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 3. 2024

Výsledek Mercedesu v kvalifikaci v Džiddě působí přímo strašidelně. I když vypadl ze hry Carlos Sainz a do Q3 se dostalo jen jedno Ferrari, nepodařilo se Hamiltonovi s Georgi Russellem na nic lepšího než sedmé a osmé místo. Ze sedminásobného šampiona bylo po pátku cítit frustraci, ale div se světe George Russell vypadal být poměrně spokojený.

Mladší z dvojice pilotů Mercedesu působí v dosavadním průběhu sezóny lepším dojmem. V Bahrajnu byl o krok před svým týmovým kolegou a porazil ho i v Saúdské Arábii, i když nakonec odstartuje spolu s ním ze čtvrté řady.

„Bohužel se mi nepodařilo mé poslední kolo na čerstvých pneumatikách. Svůj nejrychlejší čas jsem zajel na použité sadě. Bylo to velmi dobré kolo, ale myslím si, že na čerstvých gumách jsem se realisticky mohl posunout na páté místo, možná dokonce na čtvrté,“ řekl s lítostí po skončení kvalifikace George Russell televizi Sky.

„Prostě jsem udělal chybu, takže to padá na mou hlavu. Je to škoda. Pole je nesmírně vyrovnané. Platilo to i minulý týden v Bahrajnu. Musíte poskládat vše dohromady. My se stále snažíme porozumět tomuto autu, protože jsme viděli, že ve druhém bahrajnském tréninku jsme skončili na prvním a druhém místě; ve čtvrtečních trénincích na této trati jsem skončil třetí a čtvrtý,“ říká britský závodník o možnostech nového monopostu.

„Tempo vypadalo dobře, ale dnes jsme se trochu propadli. V autě je potenciál, ale stále se snažíme naučit co nejvíce,“ dodal Russell.

To nezní tak pesimisticky jako vyjádření jeho týmového kolegy. Na rozdíl od něj zůstal George soustředěn na pozitiva a před sobotním závodem působil celkem optimisticky, možná dokonce odhodlaně, a věřil, že v závodě dokáže předjet McLareny a Aston Martin Fernanda Alonsa.

„Jsem přesvědčený, že naše závodní tempo je lepší než jejich. Tuším, že jsme také nejrychlejší na rovinkách, což je podle mě bonus. Na této trati je to však vždy náročné. Závod se dá bez problémů zvládnout na jednu zastávku a ve vysokorychlostní sekci se dá jen těžko pronásledovat soupeře. Budeme potřebovat dobrý start,“ prorokuje Russell.