logo F1live.cz

V Aston Martinu zůstali překvapeni, že Alpine se tak snadno vzdal Boba Bella

Bob Bell
© Aston Martin F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 3. 2024

Po odchodech Matta Harmana a Dirka de Beera byl přestup ostříleného inženýra Boba Bella do Aston Martinu méně nápadný, ale to ještě neznamená, že by byl méně důležitý. Šlo především o to, že bývalý technický ředitel Mercedesu měl ve francouzském týmu spíše poradní funkci a nepůsobil přímo v závodním týmu. V Silverstone se však vrátí do plného pracovního nasazení ve Formuli 1 a jeho nový šéf Mike Krack se už nemůže dočkat.

I když Alpine vypadá v nové sezóně poměrně bídně, faktem zůstává, že tým opouštějí jeho nejlepší inženýři. Zejména de Beer a Bell patří k tomu nejzkušenějšímu, co současná Formule 1 může nabídnout. V Aston Martinu proto neváhali a Bella zlákali. Do týmu přichází prakticky zadarmo.

V Silverstone bude zastávat funkci výkonného technického ředitele, což není nijak symbolický post. Do týmu přinese 42 let zkušeností, co při první příležitosti podtrhl i jeho nový šéf Mike Krack. „Měli jsme štěstí, že se nám podařilo získat člověka s obrovskými zkušenostmi a technickými znalostmi,“ řekl šéf Aston Martinu.

„Když se podíváte na to, co máme před sebou v nadcházejících letech, cítili jsme potřebu dále posílit naše technické oddělení. A když je k dispozici člověk takového kalibru, tak je podle mě velmi důležité se ho pokusit získat,“ uvedl Krack.

Ten také dostal otázku, zda ho překvapilo, že ho Alpine nechal jít. „Ano,“ odpověděl jednoduše Luxemburčan.

Bellovy znalosti a zkušenosti se Aston Martinu velmi hodí. Ještě před dvanácti měsíci byl tento tým pravidelně na pódiu. Loni v Bahrajnu byl Fernando Alonso nejbližším pronásledovatelem Red Bullu, letos skončil devátý.

„Souhlasím, že jsme byli v Bahrajnu pátým nejrychlejším týmem, ale musíme počkat několik závodů, abychom skutečně zjistili, jak na tom jsme,“ řekl Krack. „Myslím si, že jsme byli v kvalifikaci docela překvapeni naším výkonem, ale i v závodě jsme byli trochu zaskočeni. Samotné umístění nás však velmi nepřekvapilo. To jsme očekávali.“

Související zprávy