logo F1live.cz

Sága kolem Christiana Hornera pokračuje: Žalobkyně se odvolala vůči rozsudku

Christian Horner
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 3. 2024

Kauza „Horner“ tak brzy zřejmě neskončí. Vyšetřovatelé sice šéfa Red Bullu zpod obžaloby osvobodili a tím žalobkyni následně suspendoval, jenže ta se nově podle nizozemského De Telegraaf rozhodla odvolat.

Co je podstatou kauzy „Horner“?


Jedna ze zaměstnankyň Red Bullu obvinila Christiana Hornera ze sexuálního obtěžování, ten však od začátku případu jakoukoli vinu vytrvale odmítal. Následné interní vyšetřování dalo za pravdu Britovi, kterého tím osvobodil zpod obžaloby.

Nyní by celý případ mohl začít v podstatě od znovu. Žalobkyně se sice původně mohla odvolat nanejvýš pět pracovních dnů po vynesení rozsudku, ale jelikož měnila tým právníků, bylo jí poskytnuto více času.

Jaké jsou její dopady?

Přestože byl Horner osvobozen zpod obžaloby a uznán za nevinného, je část garáže Red Bullu přesvědčena o jeho vině – a nejen tak ledajaká. Horner má být údajně na nože s víceméně všemi předními představiteli týmu v čele s Helmutem Markem, Adrianem Neweym a v neposlední řadě Maxem Verstappenem.

Otevřené antipatie vůči Hornerovi přechovává především jezdcův otec Jos, který šéfa Red Bullu obvinil z toho, že svým počínáním způsobuje v týmu rozkol a vyzval ho k odchodu z Milton Keynes.

Horner samotný však vícekrát zopakoval, že se nijak neprovinil a své pozice se vzdát nehodlá. Napjatá týmová atmosféra se mezitím mírně uklidnila, a to zejména poté, co Helmut Marko a Max Verstappen dementovali zájem opustit tým a zamířit ke konkurenci.

Verstappen byl totiž nedávno viděn ve společnosti šéfa Mercedesu Tota Wolffa, což vedlo ke spekulacím, že Nizozemec jedná o navázání spolupráce s německým týmem.