logo F1live.cz

Horner: O místo v Red Bullu přechovává zájem až šestnáct závodníků

Max Verstappen, Sergio Pérez a Charles Leclerc
© Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár16. 3. 2024

Zálusk na sedačku v Red Bullu si podle Christiana Hornera dělá až šestnáct závodníků, ale zřejmě zbytečně. Brit totiž naznačuje, že se jezdecká sestava rakouského celku s největší pravděpodobností nezmění a týmovým kolegou Maxe Verstappena zůstane v roce 2025 Sergio Pérez.

Ze všech jezdců na startovním roštu je pod největším drobnohledem Sergio Pérez. Mexičan se loni prezentoval mimořádně přelétavými výkony a za týmovým kolegou Maxem Verstappenem značně zaostával. Od vedení stáje proto obdržel jakousi žlutou kartu s dodatkem, že pokud si výsledkově nepolepší, dojde k jeho nahrazení.

Zatím však nic nenasvědčuje tomu, že by se měl tento scénář naplnit. Pérez skončil v úvodních závodech sezóny pokaždé na druhém místě a plní tak přesně to, co se od něj v týmu očekává.

Pokud by si však v další fázi sezóny výkonnostně pohoršil a Red Bull by se ho nebodaj rozhodl nahradit, měl by na výběr z množství uchazečů – konkrétně šestnácti.

„Pro příští rok máme volné jedno místo,“ nechal se slyšet šéf stáje Christian Horner. „Zájem o něj přechovává až šestnáct jezdců. Každý z nich dělá vše pro to, aby o rok závodil za Red Bull. Checo má však pole position a o svoji sedačku se může připravit jedině sám.“

Zatímco Pérezův kontrakt vyprší po skončení aktuální sezóny, Verstappen je s Red Bullem smluvně vázán až do roku 2028.V současnosti se však vedou spekulace o tom, zda se Nizozemec kvůli napjaté atmosféře v týmu způsobené vyšetřováním Hornerovy kauzy nerozhodne smlouvu předčasně vypovědět a přestoupit ke konkurenci – konkrétně do Mercedesu.

Verstappen však popřel, že by měl zaječí úmysly a ve stejném duchu se vyslovil i Horner: „Myslím si, že mezi námi a Maxem panuje silné pouto. Odvádí skvělou práci a zaměřuje se především na dění na trati. To je něco, co máme společného,“ dodal muž, který je v čele Red Bullu nepřetržitě od jeho vstupu do soutěže v roce 2005.

Související zprávy