logo F1live.cz

Verstappena může ohrozit pouze Leclerc, domníva se Herbert

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár17. 3. 2024

Max Verstappen se již třetí sezónu po sobě pohybuje neohroženě v čele. Holanďan této skutečnosti vděčí za to, že disponuje suverénně nejlepším monopostem na startovním roštu, servilním týmovým kolegou a v neposlední řadě na trati předvádí fenomenální výkony. Ve Formuli 1 se nenajde snad nikdo, kdo by mohl Nizozemce v současnosti ohrozit – nebo? Takový Johnny Herbert ukazuje prstem na Ferrari a Verstappena varuje, aby se měl na pozoru před Charlesem Leclercem.

Pilot Ferrari okupuje po prvních dvou závodech sezóny třetí příčku, ale na Holanďana už nyní ztrácí 23 bodů. Herbert je však přesvědčen o tom, že dá-li někdo Verstappenovi v aktuálním ročníku zabrat, bude to právě Monačan.

Brit svůj argument podkládá tím, že je Ferrari oproti minulosti silnější v závodním tempu. Zároveň dodává, že Scuderia o kvalifikační rychlost – a specificky Leclerc – již tradičně nemá nouzi.

„Problémem Ferrari se i nadále jeví být závodní tempo,“ řekl Herbert pro RacingNews365.com. „Jsou však na tom o něco lépe než v minulosti, protože jim pneumatiky nedegradují tak rychle. Mohou tak na ně tlačit v průběhu celého závodu, což je určitě pozitivem.“

O tom, zda se Leclercovi a Ferrari podaří dotáhnout na Red Bull Maxe Verstappena, rozhodnou podle Herberta vývojový závod. „Stejně jako Ferrari, i Red Bull bude zavádět vylepšení – a to velmi podobné. Rozhodne to, kdo odvede lepší práci.“

Ferrari se však na Maxe Verstappena možná nedotáhne ani v případě, že bude mít ve vývoji oproti Red Bullu jasně navrch. Herbert se totiž obává, že Nizozemec nejezdí na maximum a v talónu ještě skrývá jednu či dvě desetiny k dobru.

„Obávám se, že jsme v tomto roce ještě neviděli Verstappena jezdit naplno, a to proto, že k tomu neměl (v závodě) důvod. Zřejmě tak stále disponuje určitou rezervou. Soupeři si v takovém případě budou myslet, že se k němu přiblížili, ale on bude mít stále několik desetin k dobru,“ dodal Herbert.

Související zprávy