logo F1live.cz

Verstappen se v Red Bullu cítí „zahnízděný“, ale těší ho zájem Tota Wolffa

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 3. 2024

Další týden a další spekulace kolem Maxe Verstappena. Holandský závodník dostává i v Austrálii otázky ohledně své budoucnosti. Zdá se, že je připraven pokračovat s Red Bullem a chce v tomto týmu zůstat, ale i na adresu Tota Wolffa a Mercedesu se vyjádřil velmi hezky.

Verstappen má s Red Bullem podepsanou dlouhodobou smlouvu a pilotem týmu by měl být až do konce roku 2028. Za poslední týdny se však objevilo obrovské množství spekulací o jednáních s Mercedesem a výstupních klauzulách v kontraktu, zejména ve světle možného odchodu Helmuta Marka.

Trojnásobný mistr světa však i v Melbourne před novináři uvedl, že má všechny důvody k setrvání v týmu. „Myslím si, že mám všechny důvody k radosti. Auto je opravdu dobré a v týmu je spousta skvělých lidí, kteří se neustále snaží o lepší výsledky,“ prohlásil Verstappen.

„Soustředím se na výkon a jsem rád, když mohu přijít domů a nemusím myslet na nic jiného, protože jsem celkem dobře zahnízděný tam, kde jsem. Kromě toho tady chci zůstat,“ prohlásil Verstappen.

Cíl před Velkou cenou Austrálie je tak jasný – pokračovat tam, kde v Bahrajnu a Saúdské Arábii začal. Red Bull je nadále hlavním favoritem a Max to chce potvrdit i tento víkend. „Auto je dobře vyvážené a jako tým jsme pracovali opravdu skvěle a bez větších chyb. Samozřejmě jsem s tím spokojen a doufám, že v tom budeme pokračovat. Snažili jsme se dále učit a zjistit, co můžeme udělat lépe. Byl to velmi pozitivní začátek sezóny,“ konstatoval Verstappen.

Nenasadil mu však Mercedes přece jen brouka do hlavy? Ještě v roce 2021 byla představa Maxe a Tota Wolffa v jednom týmu téměř neskutečná, ale po třech letech už nepůsobí jako největší nepřátelé. Verstappen dokonce ocenil slova chvály, která na jeho adresu vyslovil Rakušan.

„Nemá to na mě žádný vliv, ale vždy je hezké, když něco takového slyšíte. Samozřejmě, Toto a já jsme měli drobné momenty, ale mezi dvěma bojujícími týmy je něco takového normální. Mezi námi však nikdy nechyběl respekt. Pro mě se tím nic nemění,“ prohlásil Max.

„Nevím, co se stane po roce 2028; nevím, zda zůstanu ve Formuli 1, nebo podepíšu novou smlouvu. To v tuto chvíli nevím,“ dodal Verstappen.