logo F1live.cz

Vrátí se Sainz do Red Bullu? Po takovém výkonu nic nelze vyloučit, prohlásil Horner

Carlos Sainz
© SF Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala27. 3. 2024

Carlos Sainz po vítězství v Melbourne připomněl, že v následující sezóně je stále nezaměstnaný a doufá, že další triumf na životopisu mu pomůže to změnit. Možná tomu tak skutečně bude. Christian Horner naznačuje, že Sainz by se mohl připsat na seznam kandidátů o místo v Red Bullu.

Po přestupu Lewise Hamiltona je Carlos Sainz nejlukrativnějším artiklem na přestupovém trhu. Je stále mladý, ale už má dostatek zkušeností, a jelikož ve Formuli 1 je váš talent posuzován podle posledních výsledků, je také perspektivní. To platí obzvláště při pohledu na současnou formu Daniela Ricciarda.

„My v Red Bull Racing chceme mít nejlepší možnou jezdeckou dvojici a někdy se musíme dívat i mimo náš vlastní revír,“ uvedl Christian Horner, který momentálně v jezdecké akademii čelí určitému nedostatku talentu. Liam Lawson by si šanci zasloužil, ale Helmut Marko ho chce nejprve vidět v monopostu Racing Bulls.

Šéf Red Bullu vzápětí přidal poznámku s narážkou na Carlose Sainze: „Dnešní závod vyhrál velmi rychlý a zatím nezaměstnaný jezdec. U některých pilotů je tedy jezdecký trh dost dynamický.“

Návrat Carlose Sainze by v podstatě znamenal přijetí „ztraceného syna“, který mezitím okusil vody Renaultu, McLarenu i Ferrari. Opravdu by ho červení býci byli ochotní přijmout zpět?

„Podívejte, vzhledem k takovému výkonu nemůžete vyloučit žádnou možnost. Místo toho si budete chtít na rozhodnutí dopřát čas,“ naznačil další postup Horner. „A Checo byl oslabený. Měli jsme skvělý vstup do sezóny, takže nejsme v žádném spěchu. Carlos je jediný pilot, který v loňském roce dokázal porazit Red Bull, a zdá se, že je tedy naším úhlavním nepřítelem.“